Primăria din România care cumpără cu peste 100.000 lei căşti, veste antiglonţ şi un scut antitero. Cum justifică aleşii achiziţia

Primăria din România care cumpără cu peste 100.000 lei căşti, veste antiglonţ şi un scut antitero. Cum justifică aleşii achiziţia

Echipamentul va pus la dispoziţia jandarmilor pentru situaţii de intervenţii antiteroristă FOTO: Adevarul.ro

Primăria Oradea va achiziţiona în următoarea perioadă căşti, veste antiglonţ şi chiar un scut antitero, echipamentul fiind cerut de Inspectoratul de Jandarmi „General de brigadă Anton Berlescu“ Bihor care s-a plâns de lipsa de fonduri pentru asemenea achiziţii din cauza „restricţiilor bugetare“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Achiziţionarea echipamentului de luptă a fost decisă, joi, la şedinţa Consiliului Local, în care s-a aprobat rectificarea bugetului local pe anul în curs. 
 
În total, potrivit hotărârii adoptate, Primăria Oradea va cumpăra 20 de căşti antiglonţ, 20 de veste antiglonţ, precum şi un complet scut antiglonţ cu vizor, echipamentul urmând să fie pus la dispoziţia jandarmilor orădeni, pentru a fi folosit în cadrul unor intervenţii antiteroriste "în sprijinul cetăţenilor municipiului Oradea".
 
De altfel, potrivit raportului de specialitate care stă la baza hotărârii Consiliului Local Oradea, achiziţiile vor fi făcute la solicitarea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean "General de brigadă Anton Berlescu" Bihor, care a cerut sprijin financiar pe fondul constrângerilor bugetare pentru achiziţia unor "echipamente folosite pentru protecţia personalului propriu în situaţii de intervenţie antiteroristă în sprijinul cetăţenilor Municipiului Oradea".
 
Echipamentul este în valoare de 128.250 lei. 
 
Rectificarea bugetului local pe anul în curs a fost aprobată cu votul exclusiv al celor 15 consilieri ai PNL prezenţi în sală, în condiţiile în care cei opt reprezentanţi ai UDMR şi PSD au votat "împotrivă".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: