Primăria a montat un sistem de iluminat, independent energetic, pe malul Crișului

Pe malul stâng al Crișului Repede, la extremitatea podului Ferdinand, a fost montat ieri un sistem de iluminat independent energetic, care are drept sursă energia solară. Sistemul are o atunonomie de 32 de ore, în absența totală a energiei solare.

Primăria municipiului Oradea împreună cu S.C. Luxten Lighting Company S.A., au montat joi, 29 aprilie, un sistem de iluminat independent energetic la extremitateea Podului Ferdinand. Sistemul care este în faza de prototip, este format dintr-un stâlp metalic de 6 m, un corp de iluminat de 60 W ce înglobează tehnologie LED de mare putere, alimentat cu ajutorul panourilor solare fotovoltaice. Energia solară este înmagazinată pe timpul zilei în acumulatori şi este utilizată de corpul de iluminat pe timpul nopţii.mSistemul are o autonomie de 32 de ore în absenţa totală a energiei solare, asigurând fluxul luminos maxim şi în condiţii medii anuale de producere a energiei. Controlul luminii pe baza intensităţii ambientale este realizat printr-un senzor extern cu ieşire reglabilă.

Sistemul asigură un iluminat corespunzător și este complet automatizat. Instalarea presupune costuri reduse,  pentru că nu este necesară spargerea de trotuare și nu este necesară  racordarea clasică la reţeaua de energie electrică. Proiectul pilot este finanțat în totalitate de SC Luxten Lighting Company.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: