Primăria intră cu picamerele în garajele orădenilor din cartierul Rogerius

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Erni Emeri nu vrea să renunțe la garaj
Erni Emeri nu vrea să renunțe la garaj

Deși vestea că vor fi dărâmate garajele construite printre blocuri a fost răspândită încă din luna aprilie, orădenii nu s-au grăbit să răspundă somațiilor. După aproape opt luni de petiții, primăria a dispărut demolarea construcțiilor de pe spațiul public. Motivul ar fi că în locul lor se vor construi parcări.

Muncitorii de la OTL au au băgat picamerele în pereţii construcţiilor temporare. Din cartierul Rogerius. Din cele șase garaje vizate de demolare, doar trei au fost dărâmate chiar de proprietari lor, restul rămânând pe seama angajaților OTL:  „Notificările s-au trimis din aprilie dar discuţiile s-au lungit pentru că foştii proprietari au făcut memorii şi petiţii la care a trebuit să se răspundă", spune purtătoarea de cuvânt Carmen Cherteș . Proprietarii care refuză să-și dărâme garajele vor trebui să plătească însă costurile de până la trei sute de lei.

Interzise în oraș

Primăria justifică demolarea garajelor prin faptul că oamenii au nevoie de locuri de parcare, iar un garaj ocupă până la 20 metri pătrați. Dacă până acum oamenii plăteau o taxă de 30 lei pe an pe mp ocupat pentru a avea garajul propriu, acum ei vor trebui să renunțe la ele. Oamenii sunt revoltați pentru că au investit bani în garaje și nu vor să se lipsească de ele. „„Este ridicol ce vrea primăria să facă. Noi am fost anunțați doar printr-o notificare, nu ne-a spus nimeni personal că trebuie să ne demolăm garajele", spune Dragoș Lascău, locuitor pe strada Republicii, unde primăria vrea să contruiască parcare etajată.  „În locul garajelor vor să construiască parcarea pentru noul spital, dar nu au niciun plan concret. Ne-au anunțat că dacă nu vom demola singuri garajele vor veni ei cu buldozerele și le vor demola", a mai spus, nemulțumit Lascău.

Pentru unii orădeni, garajul a devenit depozit de lucruri vechi  în loc de adăpost pentru mașină. „Dacă mi-l dărâmă, nu am unde să-mi mut lucrurile", spune și orădeanul Erni Emeri.
 În ciuda nemulțumirilor, orădenii trebuie să găsească soluții pentru a renunța la imobile, dacă nu vor să plătească bani grei pentru a le demola municipalitatea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite