Preşedintele PPMT, Szilágyi Zsolt: „UDMR s-a pesedizat, susţine un guvern plin de gafe, care a divizat România mai mult ca oricând“

Preşedintele PPMT, Szilágyi Zsolt: „UDMR s-a pesedizat, susţine un guvern plin de gafe, care a divizat România mai mult ca oricând“

Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Szilágyi Zsolt

Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Szilágyi Zsolt, a criticat, joi, conducerea UDMR care, în opinia sa, "s-a pesedizat", susţinând un guvern cu o politică vădită antimaghiară, liderul lăudând, în schimb, alianţele regionale ale primarilor, care "reprezintă viitorul".

Într-o conferinţă de presă organizată, joi, la Oradea, liderul PPMT a declarat că, România are imaginea unei ţări "de top". "Suntem membrii UE, membrii NATO, ne pregătim de preşedenţia UE", a spus el, arătând, însă, că, în realitate, ţara străbate o situaţie de criză fără precedent, vina purtând-o guvernul, care "a reuşit să divizeze ţara mai mult ca oricând".

"Nu poţi fi mândru de Guvernul care conduce România. Suntem fără buget, zguduiţi de scandaluri de corupţie, ne ruşinăm pentru gafele lor”, a declarat liderul PPMT.

În acest context,  Szilágyi Zsolt nu înţelege decizia UDMR de a susţine necondiţionat guvernul. „Această colaborare este veche, încă din anii 90, de pe vremea când PSD era condus de Viorel Hrebenciuc, şi protocoalele dintre cele două formaţiuni au tot fost reînnoite. Noi am cerut să se facă publice în întregime, să putem vedea dacă sunt doar în interesul unor grupuri, sau al întregii comunităţi maghiare. Pentru că nu pare să se fi schimbat în bine ceva”, a declarat preşedintele PPMT.

Colaborarea dintre cele două formaţiuni politice este cu atât mai ciudată, spune tot el, cu cât guvernul PSD a dovedit că este unul vădit antimaghiar. „Aici mă refer la declaraţiile fostului premier Tudose, la situaţia facultăţii de farmacie în limba maghiară din Târgu-Mureş, la refuzul de a restitui, chiar şi acum, după aproape 30 ani, imobilele bisericeşti, la nerespectarea unor drepturi elementare”, explică Szilágyi. 

Pe de altă parte, însă, preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania a salutat noile alianţe regionale ale primarilor. „Acei primari gândesc responsabil, au realizat că accesarea directă a fondurilor, fără birocraţia centralizată, este un lucru de nepreţuit. Iar mie nu mi se pare nimic reprobabil în a fi mândru că eşti ardelean, moldovean, bucovinean, cu toate că în anumite discursuri politice, a unor oameni cu gândire îngustă, acest sentiment de apartenenţă regională este ridiculizat, discreditat, infantilizat. În realitate, asta este viitorul, solidaritatea interetnică şi solidaritatea regională”, a mai spus liderul PPMT, 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările