Prădătorul sexual care terorizează de ani întregi Oradea. Eliberat recent din închisoare, a atacat din nou o femeie

Prădătorul sexual care terorizează de ani întregi Oradea. Eliberat recent din închisoare, a atacat din nou o femeie

Pop Vilmos a ajuns înapoi după gratii, cel puţin pentru 30 de zile

Un orădean condamnat în mai multe rânduri pentru agresiuni sexuale şi eliberat din Penitenciarul Oradea în iulie 2019, după ce ultima sa victimă şi-a retras plângerea penală, a atacat din nou.

În seara zilei de 22 octombrie, bărbatul, Vilmoş Pop (36 de ani) a acostat o femeie pe o stradă din Oradea şi-a băgat mâna între picioarele ei, în timp ce cu cealaltă a mimat că se masturbează. Femeia a fugit şi a sunat imediat la Poliţie, însă agresorul a fost prins abia marţi, 29 octombrie, când a şi fost reţinut pentru 24 de ore. 
 
"Poliţiştii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, la 22 octombrie a.c., în intervalul orar 21.30 - 21.45, ar fi acostat o femeie de 36 de ani, din Oradea, în timp ce se deplasa pe strada Sovata din Oradea, pe care ar fi urmărit-o, şi venind din spatele acesteia, prin constrângere, printr-un gest brusc, ar fi atins-o în zonele intime, cauzându-i astfel o puternică stare de temere", se arată în comunicatul transmis, joi, de Poliţia Bihor. 
 
Miercuri, 30 octombrie, judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Judecătoriei Oradea a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele bărbatului care este recidivist, având numeroase condamnări în ultimii ani, cel puţin 5 dintre acestea fiind pentru viol, tentativă de viol şi agresiune sexuală, la care se adaugă acuzaţii de tâlhărie şi furt.
 
Pop a fost arestat şi pe 19 ianuarie 2019, după ce a atacat în Oradea o tânără de 19 ani din Valea lui Mihai, a împins-o la perete, şi a atins-o în zonele intime, în noaptea de Crăciun.
 
Bărbatul a fost trimis în judecată şi pentru fapta respectivă şi chiar condamnat la 1 an şi 9 luni de detenţie la Judecătoria Oradea însă, după ce dosarul a ajuns la Curtea de Apel Oradea, bărbatul s-a împăcat cu victima sa care şi-a retras plângerea. Ca atare, el a fost eliberat din arest pe 5 iulie iar două luni mai târziu, pe 4 septembrie, instanţa a dispus încetarea procesului penal pornit pe numele lui.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: