Povestea eroului român omagiat la New York. A salvat aproape 100 de oameni, iar chipul său e proiectat pe Times Square

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Robert Bagdi are doar 23 de ani, este poliţist de frontieră şi a salvat până acum cel puţin 90 de oameni. Americanii au aflat povestea lui şi îl omagiază într-un mod inedit.

Povestea lui Robert începe în 2017, pe când se pregătea să devină poliţist de frontieră. Atunci a donat pentru prima oară sânge. De atunci, el devenit donator permanent.  Angajat ca oliţist de frontieră la Curtici, orădeanul a donat numai în ultimii doi peste 9 litri de sânge şi a reuşit să salveze viaţa a 90 de persoane.

De altfel, Robert a devenit cunoscut datorită campaniei Blood Network, realizată de organizatorii Untold şi Neversea. Americanii au aflat povestea tânărului şi au rămas profund impresionaţi. Nu întâmplător, de mai bine de o săptămână chipul lui Robert este proiectat pe panourile publicitare din Times Square, New York, alături de cele ale altor trei donatori de sânge.

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne i-au făcut cunoscută povestea pe Facebook.

„23 de ani şi 60 de vieţi salvate.

El este Robert şi este poliţist de frontieră, dar mai mult de atât, este unul dintre donatorii constanţi de sânge din România.

Povestea lui începe în 2017, pe când se pregătea să devină poliţist de frontieră.  

- Venim cu o rugăminte către voi. O persoană se zbate între viaţă şi moarte pe un pat de spital. Are urgent nevoie de sânge pentru transfuzie. Dacă vreţi să ajutaţi, v-am rămâne recunoscători, le-a spus comandantul elevilor adunaţi pe platoul unităţii.

- Donez eu!, a răspuns Robert, fiind primul care a făcut un pas în faţă.

Era prima dată când dona sânge şi nu ştia exact procedura, însă voia să ajute.

Această primă experienţă l-a făcut să înţeleagă cât de important este sângele pentru un pacient aflat în stare gravă.

La absolvirea şcolii, când Robert a fost repartizat chiar în judeţul lui, a mers să doneze sânge şi la Centrul de Transfuzie Oradea.

Acolo a fost abordat de o persoană:

- Eu sunt coordonatoarea acestui centru şi vreau să-îţi mulţumesc pentru gestul tău, pentru că sunt din ce în ce mai puţini donatori.  Vreau să te rog ceva. Există o nevoie imensă de sânge, sunt foarte mulţi oameni care au nevoie de transfuzie. N-ai vrea să devii donator permanent?

- Ce ar trebui să fac?

- La vârsta şi la sănătatea ta, poţi dona o dată pe lună. Înscrie-te în programul nostru, ai putea salva multe vieţi.

- Nu trebuie să mă rugaţi! Vă promit că în fiecare lună voi fi aici!

De atunci şi până în prezent, Robert şi-a ţinut promisiunea, iar cu sângele lui a ajutat 60 de oameni aflaţi în stare critică.

Un singur lucru regretă, faptul că într-o lună nu a putut ajunge să doneze, pentru că era în concediu. Dar ca să se revanşeze, şi-a motivat colegii, astfel că săptămâna trecută au mers cu toţii să doneze sânge la Centrul de Transfuzie.

El este Robert, are 23 de ani şi, până acum, a ajutat 60 de oameni... repetăm acest lucru pentru că ceea ce el face este extraordinar!

Robert, te salutăm cu respect, admiraţie şi preţuire! Mulţumim!

Donarea de sânge salvează vieţi!

P.S. Povestea lui a ajuns să fie proiectată pe unul dintre panourile publicitare din Times Square, în New York. Robert şi alţi trei donatori au devenit cunoscuţi acolo ca adevăraţi eroi, prin intermediul campaniei Blood Network, realizată de organizatorii Untold şi Neversea. Am vrut să-l cunoaşteţi şi voi măcar pe unul dintre ei!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook aMinisterului Afacerilor Interne.

Vă mai recomandăm

Eroul român din Spania. „Voia să rămână anonim, dar gestul său extrem de curajos a salvat o viaţă“

VIDEO Cum a ajuns un cerşetor român erou în Franţa. „Scriu toate ziarele din Nisa despre el, e un fenomen”

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite