Elevă de nota 10, şefă de promoţie, eliminată de la Bac: „Nu ştiu ce se va întâmpla. Aveam planuri mari şi eram nerăbdătoare să ajung la facultate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra a terminat ca sefa de promotie, dar a fost eliminata de la proba de Matematica-sursa foto Facebook
Alexandra a terminat ca sefa de promotie, dar a fost eliminata de la proba de Matematica-sursa foto Facebook

Alexandra Burtă se numără printre cei 108 elevi de la Colegiul Tehnic „Unirea” din Ştei care au fost eliminaţi de la Bacalaureat. A absolvit patru ani de liceu ca şefă de promoţie, cu media 10, şi nu îşi poate explica motivele care au dus la eliminarea sa din examen. Aşteaptă răspunsuri la întrebări şi nu îi vine să creadă că visurile i se pot nărui atât de uşor.

Alexandra Burtă a fost elevă în clasa a XII-a A a Colegiului Tehnic “Unirea” din Ştei. A fost o elevă de nota 10, o elevă căreia i-a plăcut să înveţe, şi la adresa căreia profesorii au doar cuvinte de laudă, mai ales că a terminat liceul ca şefă de promoţie.

A ştiu încă din timpul liceului ce îşi doreşte să facă în viaţă, o carieră în lumea medicală. S-a pregătit intens pentru admiterea la facultate, dar nu a omis nici pregătirea pentru Bacalaureat. Ore luate în particular şi mult studiu individual. Aceasta a fost reţeta după care s-a ghidat Alexandra, reţetă care ar fi trebuit să-i aducă succesul.

Nimic nu avea să prevadă situaţia dezastroasă ce a urmat. Alexandra a început Bac-ul cu bine şi spera să-l termine la fel de bine. Totul s-a năruit după ce s-au afişat rezultatele. Surpriza neplăcută a apărut la proba de la Matematică, acolo unde şefa de promoţie figurează ca eliminată.

Alexandra Burta

“Am învăţat la şcoală şi am muncit pentru a-mi crea un viitor. Am privit Bacalaureatul ca pe un examen foarte important, pentru care m-am pregătit cu profesori la fel cum m-am pregătit şi pentru admitere. Evident că pentru admitere m-am pregătit mult mai mult, este mult mai importantă pentru mine, dar Bac-ul am vrut să-l iau cu o notă mare”, ne-a mărturisit Alexandra.

Cu stupoare, Alexandra a aflat că figurează printre cei 108 elevi eliminaţi de la Colegiul Tehnic “Unirea” din Ştei.

“Situaţia de la matematică nu o înţeleg, pur şi simplu. În timpul examenului proba a decurs absolut normal, nu s-a întâmplat absolut nimic, fiecare şi-a văzut de lucrarea lui, iar supraveghetorii nu ne-au atras atenţia, la final am predat lucrarea.  Nu ştiu ce au făcut restul colegilor din sală. Eu mi-am văzut de lucrarea mea, nu am avut nicio treabă cu nimeni din jurul meu, am stat ca un elev care îşi dă examenul de Bacalaureat. Vroiam să merg la Timişoara la Farmacie, pentru asta mă pregăteam de doi ani”, ne-a povestit Alexandra Burtă.

Nu îşi poate explica de ce a ajuns să fie eliminată din examen, dacă în timpul desfăşurării lui, profesorii supraveghetorii nu i-au atras atenţia, nici măcar odată. “Noi în niciun caz nu am încurcat treaba. Am ieşit de la examen, nu mi s-a spus nimic. Am semnat că totul a decurs normal şi că am terminat poroba. Acum nu ştiu ce se va întâmpla. Aveam planuri mari de viitor şi eram nerăbdătoare să ajung la facultate. Aşa o să pot pierde doi ani nefăcând nimic şi să rămân aici pentru un caz care este total incorect pentru noi. Am văzut că suntem eliminaţi dar nu ştim de ce, nu ni s-au dat explicaţii, nu ni s-a spus motivul, nu ni s-au arătat înregistrările video”, a afirmat şefa de promoţie.

Alexandra Burta

Toată clasa din care făcea parte Alexandra a fost eliminată de la proba E)c) a examenului de Bacalaureat, după ce o profesoară de la Timiş, care a corectat lucrările, a observat 42 de rezolvări identice. Profesoara a sesizat situaţia la Ministerul Educaţie, astfel că la sfârşitul săptămânii trecut au fost vizionate primele înregistrări din timpul examenului de Bacalaureat de la Ştei. Imaginile arată cum în 10 din cele 14 săli de examen elevii copiază, unii chiar ajutaţi de profesorii supraveghetori.

Din cei 191 de elevi care au fost vizaţi, 108 au fost eliminaţi. O parte dintre aceştia, printre care şi Alexandra, susţin că sunt nevinovaţi. Au încercat să obţină răspunsuri de la Inspectoratul Şcolar, dar s-au lovit de uşi închise, aşa că singura lor şansă este să-şi caute dreptatea în Instanţă.

Va mai recomandam:

FOTO VIDEO Scandal după eliminarea a 108 elevi din Bac: s-au revoltat părinţii şi îl acuză de abuz pe inspectorul general

Rezultate BAC 2015. Fraudă de proporţii la Bihor: 108 elevi de la Colegiul Tehnic „Unirea“ din Ştei au picat la BAC după ce au copiat cu ajutorul profesorilor

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite