Drama celor doi elevi din Bihor care s-au aruncat de pe bloc. Ce i-a spus unul dintre tinerii sinucigaşi mamei sale înainte să-şi ia viaţa

Drama celor doi elevi din Bihor care s-au aruncat de pe bloc. Ce i-a spus unul dintre tinerii sinucigaşi mamei sale înainte să-şi ia viaţa

Iosif Bocioc, unul dintre tinerii care s-a aruncat de pe blocul cu 10 etaje-Sursa foto-facebook

Durere mare în familiile celor doi tineri care au ales să-şi ia viaţa aruncându-se de pe acoperişul unui bloc cu 10 etaje din Oradea. Familiile nu îşi pot explica gestul teribil al celor doi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rafael Popuş (15 ani) şi Iosif Bocioc (17 ani) au ales să-şi încheie socotelile cu viaţa mult prea devreme. Joi seara, în jurul orei 19.00, cei doi tineri s-au aruncat de pe acoperişul blocului C15, de pe strada Sovata, un bloc cu 10 etaje. Impactul a fost fatal. Unul dintre ei a căzut pe iarbă, în timp ce celălalt s-a lovit de suportul de biciclete şi de trotuarul din faţa blocului.

Prietenii ajunşi la locul tragediei nu şi-au putut explica gestul.

“Eram cu fosta prietenă a unuia dintre ei când a sunat-o şi i-a spus că este ultima persoană cu care vorbeşte. I-a spus că este pe un bloc din oraş. Din ce mi-a povestit prietena, băiatul avea o voce tristă. Nu ne-am gândit că s-ar putea întâmpla aşa ceva. Nu ştiu ce i-a împins să se sinucidă”, a afirmat una dintre prietenele celor doi tineri.

La faţa locului au ajuns echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Din păcate nu au mai avut ce face decât să constate decesul.

Consumatori de alcool

Poliţiştii şi criminaliştii ajunşi la locul tragediei au început investigaţiile. “Este vorba despre doi minori, unul în clasa a opta, celălalt în clasa a zecea. Erau plecaţi de acasă în ultima săptămână, şi locuiau într-o clădire dezafectată. Sunt martori care declară că tinerii consumau, în mod frecvent, alcool. Chiar ieri ar fi consumat alcoool înainte să se sinucidă. Urmează să se efectueze şi analize toxicologice”, a precizat procurorul Maria Cotrău, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Iosif Bocioc fusese elev al Colegiului Tehnic “Mihai Viteazul” din Oradea.

“În septembrie 2014 s-a înscris la noi la şcoală, în clasa a zecea. În septembrie a frecventat mai des şcoala, după care, din octombrie –noiembrie venea câte odată pe săptămână să-şi vadă colegii. În primul semestru a rămas cu situaţia şcolară neîncheiată, astfel că din februarie părinţii  l-au retras”, a explicat Ruben Filimon, directorul unităţii de învăţământ.

Răpuşi de durere, părinţii au fost de dimineaţă la Medicină Legală pentru a ridica trupul neînsufleţit al băiatului. Nu îşi pot explica gestul acestuia.

“Nu ştiu ce s-a întâmplat. Ieri dimineaţă am vorbit cu el la telefon şi mi-a spus că mă iubeşte. I-am spus să vină acasă. Nu ştiam ce probleme are, ştiam doar că umblă cu celălalt băiat pe care ştiu doar cum îl cheamă”, a afirmat mama lui Iosif.

În ce priveşte situaţia şcolartă a celui de-al doilea elev, Rafael Popuş, acesta era elev în clasa a opta la Grupul Şcolar “Vasile Voiculescu”. Era unul dintre elevii de care dirigintele se plângea mai mereu.

Fără bilet de Adio

Pe acoperişul blocului de unde cei doi tineri s-au aruncat, poliţiştii au găsit două mucuri de ţigară, o pungă, câteva cuie şi un proces verbal de contravenţie. Unul dintre tinerii care i-a văzut pe cei doi când au sărit a afirmat că aveau asupra lor o pungă cu prenadez, nefiind exclusă varianta că se drogau. În ce priveşte procesul verbal de contravenţie, unul dintre cei doi ar fi fost amendat după ce ar fi fost găsit consumând băuturi alcoolice pe domeniul public. Nu au lăsat niciun bilet de adio care să explice gestul.

Potrivit unor surse, cei doi sunt suspectaţi că, în urmă cu mai bine de o săptămână, ar fi aruncat aruncat cu acid pe faţa unui alt tânăr orădean. 

Vă mai recomandam:

FOTO VIDEO Doi tineri au murit după ce s-au aruncat de pe acoperişul unui bloc. Documentul pe care anchetatorii l-au descoperit în buzunarul unuia dintre ei

Un preot din Bihor a fost găsit mort în uşa bisericii

Doi tineri s-au sinucis

Imagini din aceeasi galerie
  • Doi tineri s-au sinucis
  • Doi tineri s-au sinucis
  • Doi tineri s-au sinucis
  • Doi tineri s-au sinucis
  • Doi tineri s-au sinucis
  • Doi tineri s-au sinucis
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările