PORTRET: Aurora Horj și-a găsit fericirea adoptând doi gemeni, dintre care unul bolnav

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra orădeancă este director al departamentului acţiuni umanitare internaţionale, la o organizaţie din SUA. Cea mai mare satisfacţie o are când îşi poate ajuta semenii.

PROFIL
Născută. 8 martie 1983, Oradea
Studii. Master în consiliere TCMI, Austria Executive MBA
Familie. Căsătorită, doi copii în plasament

Aurora a ştiut întotdeauna ce vrea să facă cu viaţa ei. Visul conturat încă din şcoală, acela de a schimba în bine lumea din jur, i s-a realizat în 2005, când s-a angajat la Fundaţia Emanuel Speranţa României.

„Iniţial am lucrat în calitate de consilier, la centrul pentru femei însărcinate, din Oradea”, povesteşte Aurora Horj. „Când te axezi pe ceva non-profit, oamenii te întreabă de ce nu îţi faci o afacere sau te descurajează, amintindu-ţi de obstacolele pe care le ai de trecut”, spune tânăra. 

În scurt timp de la angajare a devenit director pe programe sociale, mai târziu ajungând director executiv al fundaţiei. Foarte recent a fost numită directorul departamentului acţiuni umanitare internaţionale, al unei organizaţii din SUA. „Scopul meu a fost să fac ceva pentru copiii orfani. Lucram cu mult peste opt ore pe zi, copiii ajungând să facă parte din mine. Ca urmare a efortului depus au venit ulterior şi funcţiile şi celelalte responsabilităţi”, relatează Aurora.

În căutarea unei familii

Viaţa tinerei s-a schimbat radical atunci când i-a cunoscut pe gemenii Jonatan şi Cristian, la vremea aceea în vârstă de trei ani. „Jonatan fusese depistat cu diabet zaharat de tip I, insulino-dependent. Mi-am dat seama că cei doi nu vor putea sta în centru, având nevoie de îngrijiri speciale. Ca măsură provizorie, am decis să îi iau acasă, până le găseam o familie adoptivă. Nu au trecut mai mult de trei săptămâni până când ne-am dat seama că familia pe care o căutam eram chiar noi“, mărturiseşte cea care a devenit „mama” băieţilor.

Aurora a întâmpinat probleme serioase legate de înscrierea băieţilor la o grădiniţă cu program prelungit. „Doar pentru că Jonatan are diabet, am fost refuzaţi de fiecare dată. Pentru mine această situaţie de criză a fost un impuls de a face ceva. De aici s-a născut ideea de a deschide o grădiniţă privată pentru a-i putea integra pe băieţii mei”, povesteşte Aurora.

ONG de succes


 „Într-o perioadă de criză financiară, să reuşeşti să mergi înainte ca organizaţie non-profit, şi nu numai să supravieţuieşti, ci şi să creşti şi să dezvolţi servicii sociale este ceva dumnezeiesc, o minune”, consideră tânăra mamă.

Ea recunoaşte însă că nu motivaţia financiară este cea care o ajută să meargă mai departe, ci dorinţa puternică de a avea un impact pozitiv în viaţa celor din jurul său. „Împlinirea mea este să dau tot ce am mai bun din mine. Nimic nu voi lua cu mine decât oamenii în viaţa cărora m-am implicat. Vreau să am un impact pozitiv în viaţa altora”, explică Aurora.

Întrebări şi răspunsuri

Cum e să fii o mamă atât de tânără?
Mă simt foarte împlinită. Văd de unde am plecat şi unde am ajuns, schimbările pe care am reuşit să le fac în bine. Sunt cea mai fericită când îmi văd copiii, cei doi gemeni, dar şi pe ceilalţi pe care am reuşit să-i ajut, într-un fel sau altul.

Care este reţeta succesului în domeniul non-profit?
În primul rând, trebuie să investeşti în oameni şi să îi iubeşti pe cei de lângă tine, chiar şi atunci când te dezamăgesc. Cred că trebuie să dai întotdeauna din timpul şi energia ta  celor aflaţi în nevoie.

Ce-i place
Aurorei îi place să călătorească, atât în ţară, cât şi în străinătate. Cea mai mare satisfacţie o are când reuşeşte să ajute oamenii.

Ce nu-i place
Orădeanca detestă când i se îngrădesc posibilităţile sau când persoanele fără viziune încearcă să-i impună limite.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite