Poliţistul care a prins, în timpul liber, un tâlhar. Bărbatul reţinut a atacat un bătrân în scara unui bloc din Oradea

Poliţistul care a prins, în timpul liber, un tâlhar. Bărbatul reţinut a atacat un bătrân în scara unui bloc din Oradea

Subofiţerul Sorin Gavrilete de la Poliţia municipiului Oradea FOTO: Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor

Un tâlhar care, la sfârşitul săptămânii trecute, a atacat un pensionar în scara unui bloc din Oradea a ajuns în spatele gratiilor după ce a fost prins de un poliţist care a auzit din stradă stigătele de ajutor ale victimei şi a fugit ca să-i sară în ajutor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incidentul s-a produs sâmbăta trecută, în jurul orei 12.00. Victima, un orădean în vârstă de 70 ani, instrase în scara blocului şi se pregătea să urce în lift când a fost atacat de un bărbat care i-a luat din buzunarul hainei banii, cheile şi actele. 
 
Bătrânul a început să strige după ajutor şi, în acelaşi timp, s-a agăţat de tâlhar încercând să-l oprească. Nu a reuşit. Individul a reuşit să scape şi a fugit spre uşa blocului unde a fost întâmpinat, însă, de un poliţist.
 
Sorin Gavrilete, un subofiţer în vârstă de 43 ani de la Biroul de Ordine Publică al Poliţiei Oradea auzise din stradă strigătele victimei şi a fugit spre bloc, pentru a sări în ajutor. "Poliţistul orădean l-a imobilizat pe bărbatul de 32 de ani şi a solicitat telefonic intervenţia colegilor”, a explicat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Dinu. 
 
Gavrilete a recuperat de la agresor atât banii victimei, în sumă de 1.450 lei, cât şi cheile respectiv actele acestuia. 
 
Tâlharul, Călin Mondruţ, în vârstă de 32 ani, a fost reţinut, sâmbătă iar o zi mai târziu, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Bărbatul este recidivist, având multiple condamnări pentru tâlhărie şi furturi, iar în prezent este judecatr pentru distrugere după ce, drogat fiind, a spart o bancă, un coş de gunoi şi un panou publicitar într-un parc din Oradea. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: