Piaţa Rogerius, transformată în centru de afaceri pentru micii producători

Piaţa Rogerius, transformată în centru de afaceri pentru micii producători

Piaţa Rogerius din Oradea

Primăria Oradea şi Camera de Comerţ Hajdu Bihar vor să transforme Piaţa Rogerius într-un punct de desfacere pentru adevăraţii mici producători, zona urmând să fie modernizată cu finanţare europeană de aproximativ cinci milioane de euro, prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria.

Ştiri pe aceeaşi temă

Viceprimarul Rozalia Biro a anunţat astăzi că municipalitatea orădeană intenţionează să transforme Piaţa Rogerius într-un centru modern, destinat comerţului de produse agro-alimentare. Potrivit viceprimarului, proiectul va fi depus în cursul acestui an, investiţia totală, în ridicarea centrului de afaceri şi instruirea micilor producători, ridicându-se la şase milioane de euro. „Contribuţia oraşului ar fi de 38 la sută", a spus Biro Rozalia.

Dacă proiectul va fi aprobat spre finanţare, pieţarii din Rogerius îşi pot lua adio modului de a face comerţ cu care s-au obişnuit. În locul pieţei de acum va fi ridicat un centru comercial modern. La parter se vor afla spaţiile comerciale, mesele pentru desfacerea produselor agro-alimentare şi un bazar pentru produse-nealimentare, care va fi mai mic decât cel de acum şi va fi amplasat în spatele pieţei. La etaj vor fi amenajate spaţii cu restaurante şi terase. În Piaţa Rogerius îşi desfăşoară activitatea peste 590 de agenţi economici şi aproape 300 de producători individuali. Cele opt firme care deţin boxe sau chioşcuri amplasate în piaţă vor trebui să le mute, însă vor primi spaţii în cadrul viitorului centru.

Produse locale

Schimbările din Piaţa Rogerius au ca scop încurajarea micilor producători.  „Dacă la nivelul Uniunii Europene România stă bine şi se clasează pe locul doi, după Italia, în ceea ce priveşte produsele autohtone înregistrate, la nivel de judeţ situaţia nu este roz", a spus Biro Rozalia. Potrivit acesteia, în judeţul Bihor sunt înregistraţi numai 35 de producători, comparativ cu Satu Mare (235 producători), Alba Iulia (125 producători) sau Argeş (488).


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările