Patronii din Bihor luptă pentru modificarea legilor care încurajează rău-platnicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50 de companii bihorene s-au strâns într-o asociaţie care să le reprezinte interesele. Obiectivele Asociaţiei Firmelor Bihorene includ modificările unor legi care favorizează rău-platnicii şi descurajează mediul de afaceri.

Asociaţia Firmelor din Bihor a luat naştere astăzi, actul constitutiv fiind semnat de 53 de companii care, împreună, au o cifră de afaceri de peste 800 de milioane de euro. „Această asociaţie va reprezenta în mod real interesele a peste 30.000 de companii”, a spus iniţiatorul proiectului, omul de afaceri Marcel Bărbuţ.  „Numai Compania Adeplast, spre exemplu, a plătit la bugetul de stat în ultimii cinci ani peste 48 de milioane de lei”, a explicat Bărbuţ. În schimb, companiile nu beneficiază de protecţie. „Spre bucuria mea, am constatat că majoritatea companiilor de top se confruntă cu aceleaşi probleme”, a spus omul de afaceri.

Legi pentru privat
Firmele vor să scape de cei care fură, care achită plăţile târziu sau cu CEC-uri false. „Trebuie modificată Legea CEC, Legea Insolvenţei şi promovată o nouă Lege a Plăţilor, prin care datornicii să facă muncă în folosul comunităţii”, a spus Bărbuţ. „În forma actuală, aceste legi favorizează rău-platnicii şi de aceea economia este blocată”, a susţinut şi managerul Pentacris Grup, Dan Octavian. „În Franţa legea prevede clar în cât timp poţi efectua o plată. Dacă întârzii, eşti tras la răspundere”, a explicat Dan Octavian.

„Avem probleme de la instanţă până la domeniul sanitar. Concediile medicale se acordă foarte uşor, iar justiţia este de tot râsul”, a declarat şi patronul Selina, Beniamin Rus. „Am depus plângeri penale împotriva angajaţilor care au furat sau a firmelor care au plătit marfa cu instrumente de plată fără acoperire”, a spus Bărbuţ, dezamăgit de faptul că instanţa nu soluţionează problemele.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite