FOTO Pasajul subteran de lângă Piaţa Rogerius prinde contur. Se montează plăcile

FOTO Pasajul subteran de lângă Piaţa Rogerius prinde contur. Se montează plăcile

Pasajul subteran va avea o lungime de 26,3 metri

Lucrările la pasajul care va face legătura între parcarea subterană din faţa Spitalului Municipal şi Piaţa Rogerius continuă în aceste zile cu montarea plăcilor prefabricate. Concomitent, se lucrează şi la intersecţia de pe strada Transilvaniei, municipalitatea anunţând că, odată cu începerea anului şcolar, va fi reluată circulaţia în zonă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Construcţii Bihor a început montarea plăcilor prefabricate pentru realizarea pasajului care va face legătura între parcarea subterană din faţa Spitalului Municipal „Dr. Gavril Curteanu” şi Piaţa Rogerius.

„Pasajul subteran va avea o lungime de 26,3 metri, constructorul estimând că, în funcţie de condiţiile meteo, montarea plăcilor se va finaliza în curs de o săptămână”, a precizat Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

În parlalel cu lucrările la pasajul de legătură, în zonă se mai lucrează şi la intersecţia străzii Corneliu Coposu cu strada Transilvaniei, pentru amenajarea unui sens giratoriu şi a accesului spre parcare. Cu această ocazie, vor fi deviate reţelele de apă şi canalizare şi cele de telefonie şi vor fi refăcute liniile de tramvai. „Termenul preconizat pentru încheierea lucrărilor şi reluarea circulaţiei tramvaielor şi autovehiculelor este începutul anului şcolar”, susţin reprezentanţii Primăriei Oradea.

Circulaţia rutieră şi a tramvaielor în zona Pieţei Rogerius a fost întreruptă în 18 iulie pentru a permite efectuarea de săpături la pasajul care să facă legătura între parcarea subterană şi centrul comercial.

Parcarea subterană din faţa Spitalului Municipal „Dr. Gavril Curteanu” va avea o suprafaţă de 5.395 mp, cu 412 locuri, din care 193 la demisol. Parcarea va fi legată de subsolul pieţei Rogerius printr-un pasaj subteran lat de patru metri. Lucrarea, în valoare de 14,3 milioane lei fără TVA, este realizată de asocierea SC Construcţii Bihor SA cu SC Poliart SRL.

 

Pasajul va face legătura între parcarea subterană din faţa Spitalului Municipal şi Piaţa Rogerius

Imagini din aceeasi galerie
  • Pasajul va face legătura între parcarea subterană din faţa Spitalului Municipal şi Piaţa Rogerius
  • Pasajul va face
legătura între parcarea subterană din faţa Spitalului Municipal şi Piaţa Rogerius
  • Pasajul subteran va avea o lungime de 26,3 metri
  • Construcţii Bihor a început montarea
plăcilor 
  • Pasajul subteran va avea o
lungime de 26,3 metri
  • Construcţii Bihor a început montarea
plăcilor 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările