FOTO Parastas pentru odihna sufletului Regelui Mihai

FOTO Parastas pentru odihna sufletului Regelui Mihai

Slujba pentru Regele Mihai

Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea a fost locul unde PS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic, a celebrat o liturghie pentru odihna sufletului Majestăţii Sale Mihai I al României, urmată de slujba parastasului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Episcopul Virgil Bercea l-a întâlnit pe Regele Mihai în timpul uneia dintre vizitele acestuia în Bihor. Episcopia Greco-Catolică de Oradea a dat vineri publicităţii o imagine în care Preasfinţia Sa apare alături de Regele Mihai şi de Regina Ana, soţia acestuia.

În perioada 14-16 decembrie, pe toată durata doliului naţional, în întreaga Eparhie Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea s-au tras clopotele de doliu, la ora 12.00. De asemenea, în memoria regelui Mihai a fost arborat drapelul negru la toate bisericile şi capelele greco-catolice, dar şi la instituţiile ecleziastice, educaţionale şi de cultură.

Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, astăzi, 16 decembrie, slujitorii Sfintelor Altare au celebrat, după Sfânta Liturghie, slujba Parastasului „pentru odihna sufletului servului lui Dumnezeu, Majestatea Sa Regele Mihai I al României”.

Printr-o hotărâre adoptată săptămâna trecută, Guvernul a stabilit doliu naţional în zilele de 14, 15 şi 16 decembrie, în memoria Regelui Mihai.

Majestatea Sa, Regele Mihai I al României a murit în data de 5 decembrie, la ora 13.00. Trupul său neînsufleţit a fot depus la Palatul Regal din Capitală, iar înmormântarea a avut loc la Curtea de Argeş.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările