Paprika condamnat la închisoare şi la plata unor despăgubiri de 360.000 de euro

Paprika condamnat la închisoare şi la plata unor despăgubiri de 360.000 de euro

Iuliu Kiss nu a respectat semnificaţia semnului „Cedează trecerea”

Iuliu Kiss, zis Paprika, cel care a provocat un accident deosebit de grav în luna iunie, la intersecția străzii Meșteșugarilor cu Barcăului, soldat cu moartea unei tinere și cu rănirea altor două, a fost condamnat. Judecătoria Oradea a dat ieri sentința în acest caz.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iuliu Kiss a fost condamnat astfel la 3 ani și 4 luni de închisoare, cu executare, pentru ucidere din culpă respectiv vătămare corporală gravă din culpă. În plus, acesta a fost obligat la plata unor despăgubiri morale de 360.000 de euro.

Banii vor fi împărțiți între supraviețuitoarele accidentului și între familii: părinții tinerei decedate vor primi 100.000 de euro, sora acesteia va lua 150.000 de euro, iar cea de-a treia tânără care se afla în mașină, verișoara fetelor, va primi 50.000 de euro.  În plus, atât fratele Adrianei Jurcan, tânără decedată, cât și prietenul acesteia au fost trecuți pe lista de despăgubiri. Ce este culmea este faptul că lui Paprika nu i s-a interzis dreptul de a conduce. Totuși, decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel.  

Vor ataca decizia

„Unele dispoziţii contrare spiritului legii. Noi am cerut, de pildă, ca inculpatului să i se interzică dreptul de a conduce timp de 10 ani. Au respins această cerere, însă i-au interzis dreptul de a vota. Este aberant!", spune avocatul familiei Mircea Ursuţa.

Iuliu Kiss a fost arestat, după ce, pe 11 iunie, a provocat un accident mortal la intersecţia dintre străzile Meşteşugarilor şi Barcăului. Aflat la volanul unui bolid  de lux, Paprika nu a acordat prioritate unui Tico, în care se aflau cele trei tinere Adriana Jurcan, Anca Jurcan şi Mihaela Jurcan, şi a intrat din plin cu bolidul în cea de-a doua maşină.

Accident deosebit de grav

Adriana Jurcan, 24 de ani, a murit pe loc, sora ei geamănă, Anca, a fost în comă, iar verişoara lor, Mihaela, a fost transportată la Cluj pentru operaţie. Între timp, victimele accidentului au fost externate, iar starea lor de sănătate s-a ameliorat.

Expertiza criminalistă a stabilit că viteza lui Kiss în momentul premergător impactului a fost de aproape 90 de km/oră, iar două expertize medico-legale dispuse de instanţa de judecată a relevat că alcoolemia acestuia, la momentul producerii accidentului, era sub limita legală de 0,5 mg/l alcool în sânge. Se consideră infracţiune şi se pedepseste cu închisoare de la 1 până la 5 ani, când alcoolul depăşeşte 0.8 g/l în sânge.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: