Pădurar din Bihor, împuşcat în cap de partenerul de braconaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a fost împuşcat în cap şi a ajuns în stare critică la Spitalul clinic judeţean Oradea
Bărbatul a fost împuşcat în cap şi a ajuns în stare critică la Spitalul clinic judeţean Oradea

Un bărbat a fost împuşcat în cap, vineri, 7 mai, în timpul unei partide de vânătoare neautorizată în judeţul Bihor, victima fiind transportată cu un elicopter SMURD la spital, unde medicii încearcă să-i salveze viaţa.

Potrivit ofiţerului de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău, apelul 112 a fost înregistrat la ora 13.24. 

"În apel se sesiza faptul că într-o pădure de pe raza localităţii bihorene Remetea a fost împuşcat accidental un bărbat. Victima e transportată cu elicopterul la spital", a declarat Lascău.

În ajutorul rănitului, care este un pădurar din Remetea în vârstă de 46 ani, tată a trei copii,  a fost trimis un elicopter SMURD, şi a fost transportat la a Unitatea de primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic judeţean Oradea. 

"Pacientul a ajuns în stare critică şi a fost dus imediat în sala de operaţie. Prezintă o plagă împuşcată craniană frontală, traumatism cranio cerebral sever. A intrat în operaţie la Secţia de Neurochirurgie", a declarat purtătorul de cuvânt al UPU Bihor, dr. Alexandru Mateoc.

Într-un comunicat transmis vineri seara, Biroul de presă al Poliţiei Bihor a confirmat faptul că accidentul de vânătoare s-a produs în timpul unei partide de braconaj. 

"În urma primelor cercetări efectuate la faţa locului de poliţiştii Secţiei 2 de Poliţie Rurală Beiuş împreună cu poliţiştii Serviciului Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor s-a constatat că evenimentul s-a produs pe un fond de vânătoare pe care se desfăşura o partidă de vânătoare neautorizată, în cadrul căreia un bărbat de 46 de ani, din localitatea Meziad, judeţul Bihor, ar fi fost împuşcat accidental, în zona capului, de un bărbat de 4o de ani, din comuna Remetea, judeţul Bihor. Cei doi bărbaţi erau deţinători legali de arme de vânătoare", se spune în comunicat. 

În document se mai arată că cercetările în cauză sunt continuate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş. Ancheta vizează acuzaţii de vătămare corporală din culpă, uz de armă şi braconaj, deocamdată fără suspecţi în cauză. "Urmează ca, în cadrul anchetei, să fie documentate toate aspectele cu privire la împrejurările în care s-a produs evenimentul si cele in care a fost organizată partida de vânătoare", se precizează în comunicat. 

Vă recomandăm şi: 

Fată de 12 ani, răpită de la o trecere de pietoni din Oradea. Cum a scăpat copila de prădătorul sexual

Nou dosar penal pentru Victoraş Micula. A tras cu o armă de asalt pe un pod din Oradea VIDEO

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite