Oraşul din România premiat pentru atractivitatea turistică. Vizitatorii din 2018 au depăşit numărul locuitorilor

Oraşul din România premiat pentru atractivitatea turistică. Vizitatorii din 2018 au depăşit numărul locuitorilor

Oradea a primit trofeul "Mărul de aur" din partea Federaţiei Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism pentru atractivitatea turistică a oraşului, premiul fiind înmânat sâmbătă, 15 iunie.

Ştiri pe aceeaşi temă

La ceremonia acordării trofeului au asistat şi câţiva jurnalişti membri FIJET din România şi alte ţări, precum Croaţia, Franţa, Italia şi Serbia. Aceştia, alături de mai mulţi membri din conducerea Federaţiei, vor vizita timp de câteva zile Oradea şi judeţul Bihor.
 
Candidatura oraşului Oradea pentru "Mărul de Aur" a fost anunţată şi susţinută de Clubul Presei de Turism FIJET România la Congresul FIJET organizat la sfârşitul anului trecut la Marrakech, în Maroc, decizia fiind luată, după analizarea dosarului de candidatură, de Comiterul Executiv al FIJET, în luna martie a acestui an.
 
Principalul motiv pentru care Oradea a fost propusă pentru a se alătura galeriei de destinaţii din întreaga lume, premiate cu Mărul de Aur, este atractivitatea sa turistică.
 
După cum este menţionat în dosarul de candidatură, "Oradea este deja o destinaţie de city-break şi devine una dintre cele mai atractive destinaţii turistice din România. Împreună cu dezvoltarea staţiunii Băile Felix, situate foarte aproape de Oradea, aceasta poate deveni un pol al turismului din România."
 
Un argument în sprijinul acestei afirmaţii este faptul că, după ani de campanii de promovare, dublate de o creştere calitativă a industriei ospitalităţii din Oradea, numărul vizitatorilor l-a depăşit anul trecut pe cel al locuitorilor. Tot în dosarul de candidatură a fost subliniat faptul că, în ultimii 10 ani, Oradea a devenit o bijuterie arhitecturală.
 
"Prin efortul Primăriei şi cu ajutorul fondurilor europene, multe clădiri de patrimoniu au fost restaurate şi au devenit adevărate atracţii turistice. Sunt remarcabile clădirile din stilul Art Nouveau Secession. Din acest motiv, Oradea este considerată "Capitala Art Nouveau". Cea mai reprezentativă clădire în stilul Art Nouveau este Palatul Vulturul Negru, aflat în principala piaţă din Oradea."
 
FIJET consideră că trofeul "Mărul de Aur" recompensează municipalitatea pentru intensa activitate de promovare şi dezvoltare a turismului din Oradea şi, totodată, o va încuraja să continue. Pe de altă parte, trofeul "Mărul de Aur" va contribui la creşterea vizibilităţii internaţionale, prin modul în care Oradea va fi promovată de către jurnaliştii membri FIJET.
 
Începând din anul 1970, FIJET a acordat 68 de "Mere de Aur". Trofeul "Mărul de Aur", care va ajunge în curând la Oradea, este al 6-lea pe care îl primeşte România după cele conferite mănăstirilor cu picturi murale din Bucovina, Deltei Dunării, Mărginimii Sibiului, companiei aviatice Blue Air şi municipiului Târgu Jiu pentru operele în aer liber ale lui Constantin Brâncuşi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: