Oraşul unde au fost instituite amenzi de nivel european pentru şoferii necivilizaţi. Cât de tare îi va ustura financiar o intrare cu maşina pe spaţiul pietonal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local din Oradea a decretat instituirea unor amenzi usturătoare pentru şoferii care vor intra cu maşinile pe spaţiile pietonale din centrul oraşului.

Consiliul Local Oradea a aprobat înăsprirea sancţiunilor pentru accesul vehiculelor în spaţiile pietonale, amenzile ajungând până la 2.500 de lei.

Porivit primarului din Oradea, Ilie Bolojan, există un regulament pentru controlarea accesului vehiculelor în zona pietonală centrală, pe străzile Republicii pietonal, Vasile Alecsandri şi Piaţa Unirii, însă este nevoie de sancţiuni mult mai dure.

El a amintit că programul de aprovizionare în aceste spaţii este stabilit între orele 7.00 - 9.30, în restul zilei având acces doar riveranii sau maşinile cu regim bancar.

În cazul în care se încalcă aceste prevederi, amenda va fi dublă comparativ cu cele de până acum, 1.000 de lei, pentru unele zone - Piaţa Unirii sau în Pasajul Vulturul Negru - ajungând până la 2.500 de lei.

"Am făcut o înţelegere cu constructorul care a realizat lucrarea de dalare în Piaţa Unirii să schimbe, pe cheltuiala lor, dalele de culoare albă afectate, iar peste un an, dacă vor mai fi alte crăpături, fiind excluse maşinile, totul va fi corectat pe cheltuiala firmei. Dacă firma ne va demonstra, însă, că au intrat şi alte maşini, camioane de aprovizionare, pe bună dreptate, constructorul va putea să invoce responsabilitatea primăriei", a declarat Bolojan.

Pe măsură ce Primăria va finaliza lucrările de pietonalizare pe alte străzi ale municipiului, în cursul anului 2019, acest regulament cu sancţiuni mai aspre se va extinde şi în noile zone pietonale (strada Aurel Lazăr, Piaţa Ferdinand).

Consilierii locali orădeni au aprobat joi noile sancţiuni cu 18 voturi "pentru" şi 8 "împotrivă".

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite