Orădenii îşi lasă joburile şi se transformă în „vraci”, prin cursuri de terapii complementare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actriţa Cătălina Bîrtălan lucrează ca terapeut de la 1 februarie
Actriţa Cătălina Bîrtălan lucrează ca terapeut de la 1 februarie

O actriţă şi un agent de asigurări şi-au primit astăzi diplomele de terapeuţi, ambele „intrându-și în pâine” la începutul acestei luni. Cinzeci de alţi orădeni au absolvit astăzi, oficial,  cursurile Asociaţiei Naţionale de Terapii Complementare din România.

Cătălina Bîrtălan are 48 de ani şi arată de 30. Actriţă la Teatrul de Copii Arcadia, orădeanca este, din această lună, specialist cu acte în regulă în terapii complementare. Ea este unul dintre cei 50 de absolvenţi care şi-au primit în această după-amiază diplomele de absolvire a cursurilor  de bază (anatomie, psihosomatică, terapii holistice, prin lumină şi credinţă, reiki), reflexologie şi presopunctură.

„Din anii 80 m-au interesat terapiile holistice. Copilul meu era alergic şi l-am scăpat de probleme, cu ajutorul lor”, a explicat actriţa motivul pentru care s-a orientat spre acest stil de viaţă. Pe lângă că a absolvit cursurile Asociaţiei Naţionale de Terapii Complementare din România (ANATECOR), Cătălina este în anul trei la şcoala de asistenţi balneo-fizio-kinetoterapeuţi. La ANATECOR s-a specializat în reflexoterapie, masaj, fitoterapie şi tehnici de eliberare a stresului emoţional. „Aceste cursuri m-au învăţat un nou mod de viaţă, de morală. Am înţeles că noi înşine suntem cauza bolilor noastre”, a spus Cătălina.

Cursul de bază costă cât şcoala de şoferi

Orădeanca Elisabeta Ujlaki, în vârstă de 46 de ani, a început săptămâna aceasta să lucreze ca reflexoterapeut, într-un salon de profil. Ultimul său loc de muncă a fost în domeniul asigurărilor. „Am renăscut prin aceste cursuri. Prin ele am găsit soluţii atât la problemele mele de sănătate, cât şi la cele de carieră”, a declarat Elisabeta Ujlaki.
Diplomele ANATECOR sunt recunoscute în Uniunea Europeană. Un curs de bază costă cel mult 850 de lei. După acesta urmează specializările, care costă între 400 şi 500 de lei fiecare. Potrivit reprezentanţilor ANATECOR Oradea, cursanţii sunt de toate vârstele, sexele şi generaţiile, de la jurişti la medici, de la liceeni la pensionari.

image

Tratament făcut după profilul pacientului

Larisa Dumbravă, medic primar, specialist în pediatrie, diabet zaharat, nutriţie şi tratamente naturiste, lucrează în domeniul sănătăţii de 18 ani. După ce a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie Cluj-Napoca a simţit nevoia să caute modalităţi noi de terapie. „Cursurile ANATECOR mi-au completat viziunea, ca specialist în medicină alopată. Mă ajută foarte mult în munca de zi cu zi”, a spus Larisa Dumbravă (foto). Specialistul consideră că fiecare pacient are nevoie de un tratament personalizat, bazat pe o anchetă a întregului pe care îl reprezintă acesta.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite