Oradea: A reizbucnit scandalul primei căsătorii gay

Oradea: A reizbucnit scandalul primei căsătorii gay

Florin Varga ameninţă că va da în vileag numele preotului care l-a cununat

Florin Varga spune că a fost dat în judecată de Biserica Ortodoxă. Homosexualul ameninţă că, dacă nu va fi lăsat în pace, va face publice numele teologilor cu care a întreţinut raporturi sexuale.

Un orădean susţine că a fost dat în judecată de către reprezentanţii Episcopiei Ortodoxe din Oradea pentru că discreditează imaginea bisericii, spunând că este primul gay cununat religios.

La instanţă, în fustă
„Dacă nu îşi retrag plângerea formulată împotriva mea, voi da în vileag numele preotului care m-a cununat şi numele teologilor cu care am întreţinut raporturi sexuale”, spune Florin Varga. „Eu nu am cunoştinţă ca Episcopia din Oradea să-l fi dat în judecată pe acest om”, spune preotul Cristian Rus, purtător de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe din Oradea, care a recunoscut, totuşi, că scandalul al cărui protagonist a fost Florin Varga a dăunat imaginii instituţiei religioase.
Homosexual declarat, Florin Varga a avut probleme cu legea în repetate rânduri. „Am făcut puşcărie, recunosc, însă sunt un om cu frica lui Dumnezeu”, spune Varga.
Bărbatul a fost încarcerat în repetate rânduri pentru furt. „În urmă cu un an şi jumătate a fost eliberat din Penitenciarul Oradea. Cât a fost încarcerat s-a prezentat în faţa instanţei în fustă. A făcut plângere împotriva ofiţerilor din Penitenciar că nu îi respectă intimitatea şi este discriminat”, a declarat Viorel Gavra, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.
Procurorul susţine că reprezentanţii Episcopiei Ortodoxe din Oradea nu au făcut plângere împotriva lui Florin Varga, iar pe rolul instanţei bihorene nu există un proces în care acesta să fie inculpat.


Ce părere aveţi despre căsătoriile gay?


Vasile Csoma,                             Ana Piscoi,
80 ani, pensionar                        58 ani, pensionară

                            

„E un lucru neplăcut                  „Un nu hotărât.
la prima vedere,                         Dumnezeu a lăsat
dar cred că trebuie                    cu femeia. Îi
să fim toleranţi”                          compătimesc sincer”


Valentina Culici,                       Ciprian Culici,
28 ani, inginer                           29 ani, inginer

                         

„Sunt de părere                       „Sub nicio formă
că o căsătorie                           nu accept acest lucru.
trebuie să fie între                    Eu, unul, sunt
un bărbat şi o femeie.”             un familist convins”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările