FOTO-VIDEO Oradea în stradă. Peste 1.000 de oameni scandează "Am sta în casă, dar morţii nu ne lasă"!

FOTO-VIDEO Oradea în stradă. Peste 1.000 de oameni scandează

Aproximativ 1.000 de orădeni protestează

Orădenii sunt aşteptaţi miercuri seara, 4 noiembrie 2015, să iasă în stradă, de la ora 19.00. Locul de întâlnire este la statuia Ostaşului Necunoscut din parcul 1 Decembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 20.02 Peste 1.000 de orădeni au ieşit în stradă. Ei cer alegeri anticipate, scandează ”Jos sistemul!”, ”Fără corupţie”. S-au adunat în Parcul 1 Decembrie după care au pornit în marş pe pietonală. Majoritatea manifestanţilor sunt tineri.

“Oradea iese în stradă” se numeşte evenimentul la care peste 1.500 de orădeni şi-au anunţat participarea. Este vorba de un miting de protest cea avut loc miercuri seara, de la oa 19.00. 


Mobilizarea generală vine ca urmare a incendiului ce a avut loc vineri seara, într-un club bucureştean, în urma căruia 32 de oameni şi-au pierdut deja viaţa, iar alte zeci de persoane sunt încă în stare gravă şi critică, în spital.

"Am sta în casă, dar morţii nu ne lasă", "Schimbare totală, nu parţială", "Uniţi, salvăm toată România!""Demisia", , "Ieri îndoliaţi, azi revoltaţi" sau "N-aveţi coloană, decât oficială", au fost o parte dintre sloganele strigate de către orădenii ieşiţi în stradă.

 

După ce s-au adunat în Parcul 1 Decembrie, aceştia au pornit în marş prin oraş. Au ajune pe coro-ul orădean, după care au continuat pe Magheru-Centru Civic-Cantemir- Lotus. În parcarea mall-ului orădean s-au întors şi au revenit în parcul 1 Decembrie. Pe tot parcursul traseului au fost însoţiţi de jandarmi. 

"Vrem să intrăm din nou în Revoluţie şi să scăpăm de toate grijile care ni s-au pus pe cap şi toate minciunile să dispară. Toţi jegoşii din această ţară să dispară definitiv. Nu vreau să-i mai văd deloc în faţa ochilor mei.", a spus o tânără.

"Ne-am săturat şi noi şi părinţii noştri, desigur, să ne fure toţi. Din Guvern, din Parlament, şi pentru că părinţii noştri lucrează foarte mult ca să ne poată da tot ce avem. Haine, telefoane, să ne trimită la şcoală. Poate că el (Victor Ponta - n.n.) şi-a dat demisia, a fost doar o luptă din război. Şi asta nu ajunge. Trebuie să-i dăm pe toţi hoţii şi pe toţi cei care ne fură jos", a spus o altă tânără.
 
Participanţilor li se cere doar să fie paşnici în manifestarea lor, arătând astfel respect pentru victimele incendiului.

Evenimentele de după nefericitul incident au luat o amploare neaşeptată, generând mişcări de stradă şi demisia guvernului, a premierului, precum şi a primarului sectorului în care s află clubul respective.

Orădenii sunt aşteptaţi să continue protestele joi şi vineri seara, de la ora 19.00, în Parcul 1 Decembrie.

citeste totul despre: