O tânără din Bihor a sărbătorit pe Facebook vânătoarea de cerbi: „Oribil! Masacru pe faţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roxana Ţoţa (dreapta) a declanşat o adevărată revoltă pe Facebook, pozând lângă un cerb ucis de vânători. FOTO: Facebook
Roxana Ţoţa (dreapta) a declanşat o adevărată revoltă pe Facebook, pozând lângă un cerb ucis de vânători. FOTO: Facebook

Fotografia postată pe Facebook de o tânără din Bihor, în care a pozat râzând şi făcând semnul victoriei lângă un cerb împuşcat i-a revoltat pe internauţi şi a declanşat o anchetă a poliţiştilor de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe periculoase.

Fotografia a fost postată pe reţeaua de socializare de Roxana Ţoţa, o tânără din localitatea bihoreană Valea de Sus, comuna Câmpani cu textul "sărbătorind vânătoarea de cerbi" şi o prezintă pe fată alături de o altă tânără, ţinând ca pe un trofeu coarnele animalului împuşcat aruncat pe puntea din spate a unei maşini de teren. 

Postarea a declanşat o adevărată revoltă printre internauţi, care i-au reproşat că se distrează pe seama unui „masacru pe faţă”, şi „nu e nimic funny în asta”, ba chiar i-au cerut să şteargă fotografia, insinuând că animalul ar fi fost braconat, în condiţiile în care vânătoarea de cerbi pentru trofeu s-a încheiat pe 15 decembrie. 

Fotografia, distribuită masiv pe Facebook, a ajuns şi în atenţia poliţiştilor iar în câteva ore, un echipaj al Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Bihor a descins în Valea de Sus, găsind-o în scurt timp pe tânără, şi cerbul împuşcat, precum şi pe vânătorii care l-au ucis. 


Din primele cercetări, tânăra nu a participat la vânătoarea de cerbi, aşa cum s-a lăudat pe Facebook, fotografiindu-se cu animalul în curtea persoanei la care vânătul a fost dus pentru a fi prelucrat. Potrivit unor surse judiciare, maşina de teren cu care fusese transportat animalul, un Nissan Navara, aparţine Ocolului Sudrigiu, cerbul a fost împuşcat vineri, vânătorii prezentând poliţiştilor o autorizaţie eliberată de Ocolul Silvic Sudrigiu care le dădea dreptul să împuşte un cerb mascul de selecţie, pentru care perioada de vânătoare se încheie pe 31 decembrie.

Autorizaţia a fost ridicată până la finalizarea anchetei începute de poliţişti pentru suspiciuni de braconaj. „Se va verifica dacă vânatul corespunde categoriei pentru care s-a emis autorizaţia”, a explicat sursa citată. Cert este că, imediat după sosirea poliţiştilor, Roxana Ţoţa a şters postarea de pe Facebook.

postare facebook
Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite