O doctoriţă rezidentă din Oradea a născut pe ascuns şi a îngropat bebeluşul. Secretul macabru, descoperit după 4 ani

O doctoriţă rezidentă din Oradea a născut pe ascuns şi a îngropat bebeluşul. Secretul macabru, descoperit după 4 ani

Nadia Lupo, medicul rezident acuzat de pruncucidere FOTO: Facebook

Un medic rezident de la Secţia de Chirurgie a Spitalului judeţean din Oradea a ajuns în atenţia procurorilor după ce cadavrul bebeluşului pe care l-a născut în secret în urmă cu 4 ani a fost descoperit săptămâna trecută îngropat în curtea unei case din comuna bihoreană Auşeu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doctoriţa, Nadia Lupo (31 ani), este rezidentă în anul 5 în cadrul secţiei Chirurgie I din cadrul Spitalului Judeţean Oradea.
 
La sfârşitul anului 2015, a născut la Maternitatea Oradea un copil sănătos, care a fost luat în evidenţă şi pe numele căruia a fost eliberat un certificat de naştere.
 

Pe de altă parte, femeia nu şi-a anunţat nici rudele şi nici colegii de serviciu că a născut. Apropiaţii spun acum că nici măcar nu au ştiut că a fost însărcinată.

Întreaga poveste a fost descoperită în august 2019, când femeia s-a căsătorit cu un medic kinetoterapeut şi s-a prezentat la Serviciul de Evidenţă al Populaţiei pentru a-şi schimba cartea de identitate odată cu noul nume.

Funcţionarii publici i-au solicitat Nadiei Lupo, conform uzanţelor, o copie a certificatului de naştere pentru copil, însă ea a negat că ar fi fost mămică, pretinzând că ar fi o eroare în sistemul informatic, adică ar fi înregistrat pe numele ei copilul altei femei.

Cum în urma verificărilor a reieşit că doctoriţa minte, conform obligaţiei legale, angajaţii de la Evidenţa Populaţiei au sesizat Poliţia, care a început o anchetă în acest caz. Ancheta oamenilor legii a arătat că datele din sistemul informatic sunt reale şi că bebeluşul născut de doctoriţă a murit.

Potrivit surselor Adevarul.ro, Nadia Lupo a fost audiată, însă procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor refuză să ofere orice detaliu despre caz.
 
Cert este că, luni, 26 august, poliţiştii au mers la sigur în curtea casei din Auşeu, care aparţinea părinţilor doctoriţei, unde a şi fost găsit cadavrul copilului, îngropat în apropierea casei.
 

În ciuda suspiciunilor care planau asupra femeii încă din luna august, aceasta a continuat să profeseze până miercuri, 4 septembrie, când a plecat în concediu.

„Se fac cercetări pentru omor, însă nu există suspect în cauză deocamdată. Cadavrul copilului a fost dus, pentru necropsie, la Serviciul de Medicină Legală Bihor, pentru a se determina vârsta şi circumstanţele în care a murit“, a declarat Maria Cotrău, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

În paralel, la solicitarea procurorilor, conducerea Spitalului judeţean Oradea a verificat condicile de prezenţă din perioada în care a născut femeia, descoperind că aceasta apărea ca fiind în spital în perioada în care, de fapt, era la Maternitate, ca să nască. 

"Doamna a fost întrebată despre acele însemnări false şi a recunoscut că s-a semnat în urmă, în ziua în care s-a întors la serviciu. Oricum, din discuţiile pe care le-am avut acum, când am analizat cele întâmplate, nici unul dintre colegii ei nu a ştiut că a fost gravidă ori că a născut", a explicat managerul Spitalului clinic judeţean Oradea, Gheorghe Carp. 

Potrivit sursei citate, dacă ancheta procurorilor nu va avansa până când doctoriţa va reveni din concediul de odihnă, aceasta va avea anumite restricţii, inclusiv cea de a intra în blocul operator, până la lămurirea suspiciunilor care planează asupra ei. 

Te-ar putea interesa şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările