Motivul pentru care partidul a demis-o pe şefa femeilor din Pro România Bihor prinsă beată la volan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Kadas (FOTO: Facebook)
Simona Kadas (FOTO: Facebook)

Fosta atletă orădeancă Simona Kadas nu mai este şefa organizaţiei de femei a Pro România Bihor, membrii filialei luând decizia să o demită pentru „prejudicierea imaginii partidului“ după ce „Adevărul“ a dezvăluit că a fost condamnată pentru că s-a urcat beată la volan, a lovit două maşini, iar apoi a refuzat să fie dusă la analize.

Pro România Bihor a anunţat miercuri, printr-un comunicat de presă, că începând de marţi, 9 iulie, Organizaţia de Femei a filialei judeţene nu mai este condusă de fosta atletă Simona Kadas.

Anunţul survine la câteva zile după ce Adevărul a dezvăluit că fosta sportivă orădeancă a fost condamnată la 1 an de închisoare cu amânare şi 30 de zile de muncă în folosul comunităţii, după ce în luna iunie anul trecut, a fost prinsă că a condus maşina cu o alcoolemie de 1,28 mg/l alcool în aerul expirat, ulterior refuzând recoltarea probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Kadas a fost condamnată iniţial în martie, acest an, iar verdictul final s-a dat la sfârşitul lunii trecute, însă decizia schimbării ei din funcţie a venit abia după ce informaţiile au ajuns în spaţiul public. 

De altfel, comunicatul Pro România Bihor nici nu precizează motivul schimbării, acesta fiind dezvăluit de purtătoarea de cuvânt a Pro România Bihor, Claudia Timofte, şi anume că Simona Kadas „a adus prejudicii imaginii partidului“.

Din 9 iulie, Organizaţia de Femei este coordonată de profesoara Codruţa Maria Bogdan, cu o vechime de 25 de ani în învăţământ şi fost inspector şcolar timp de cinci ani, din septembrie 2014 până în mai 2019.

Pe de altă parte, la întâlnirea de marţi, filiala Pro România Bihor a mai decis ca organizaţia judeţeană să fie coordonată de Octavian Bara, proprietar al unei firme, împreună cu fostul prefect Claudiu Pop, care a demisionat din PSD în luna mai a acestui an.

Totodată, filiala municipală din Oradea este coordonată de fosta şefă a Cancelariei Prefectului, conferenţiarul universitar Claudia Timofte, organizaţia de femei municipală de Estera Matiuţă, iar cea de tineret din Oradea de Marius Cătană.

Această formulă de conducere va răspunde de Pro România Bihor şi Oradea, se arată în comunicat, până la organizarea alegerilor interne, fără a se preciza când anume va avea loc acest proces.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite