Ministrul Sănătăţii, la treabă acasă, în Bihor: a vaccinat pacienţii la un dispensar şi la centrul drive-through VIDEO

Ministrul Sănătăţii, la treabă acasă, în Bihor: a vaccinat pacienţii la un dispensar şi la centrul drive-through VIDEO

Ministrul Ioana Mihăilă a vaccinat mai mulţi pacienţi în cabinetul unui medic de familie din Bihor FOTO: captură Facebook Ioana Mihăilă

Ministrul Sănătăţii, orădeanca Ioana Mihăilă, a făcut o vizită oficială, sâmbătă, în Bihor, însă nu pentru discuţii ori pentru a merge acasă. Medicul a vaccinat mai mulţi pacienţi la cabinetul unui medic de familie din judeţ, dar şi la proaspăt deschisul centru drive-through din Oradea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mihăilă a ajuns sâmbătă dimineaţa la cabinetul medicului de familie Marius Farcaş, din Oşorhei, unde a vaccinat mai mulţi pacienţi, în general vârstnici din comună. "Este prima săptămână de campanie de vaccinare la medicii de familie, le mulţumim pentru implicare şi îi rugăm ca mai departe să participe activ la vaccinare mai ales în zonele rurale, unde importanţa lor este una deosebită”, a declarat Mihăilă, la ieşirea din dispensar.
 
Din Oşorhei, Mihăilă a mers la centrul drive-through din Oradea, unde a continuat "campania de vaccinare", imunizând mai multe persoane care aşteptau la rând, a vorbit cu personalul, dar şi cu pacienţii care aşteptau cele 15 minute în zona post-vaccinare.
 
„Cred că judeţul Bihor este unul dintre judeţele care pot fi exemple de bune practici, a reuşit să testeze de la început şi de asemenea a reuşit să deruleze o campanie de vaccinare de succes. Au început vaccinările la medicii de familie de săptămâna asta şi lucrurile merg bine. În plus, s-au organizat foarte bine şi cu echipe mobile pentru mediul rural şi pentru zone greu accesibile, tocmai pentru a veni în întâmpinarea acelor pacienţi cărora le este dificil să vină în oraş”, a declarat Ioana Mihăilă, după vizită.
 
 
În Bihor, 104 medici de familie (din totalul de 336) au încheiat contracte cu Casa de Asigurări pentru implicarea în campania de vaccinare, dar doar 53 fac şi vaccinări, ceilalţi rezumându-se să facă programări în alte centre, dacă pacienţii le solicită.
 
Cât despre centrul drive-through din Oradea, deocamdată singurul din judeţ, acesta este un succes. În cele trei zile de funcţionare, aici s-au imunizat peste 1400 de persoane cu doze din vaccinul Pfizer-BioNtech.
 
 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările