Ministrul Sănătăţii, despre cazul copilului externat din spital în stare gravă la Oradea: „Cadrele medicale trebuie să manifeste compasiune şi înţelegere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul copilului externat din spital, deşi se afla în stare foarte gravă, a ajuns în atenţia noului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea.

Un copil de 9 ani, victimă a unui accident, a fost dat afară din spital la Oradea, deşi era în stare foarte gravă. Micuţul a fost victima unui accident, iar cei din conducerea spitalului i-ar fi anunţat pe părinţi că trebuie să suporte cheltuielile de spitalizare. Directorul spitalului orădean, Maria Silaghi, susţine că poliţia cercetează împrejurările în care a avut loc accidentul şi că, în cazul în care vina îi aparţie copilului, părinţii vor fi nevoiţi să suporte cheltuielile. 

„Exclus să trebuiască să plătească”

Afirmaţia sa a fost contrazisă de Sorina Pintea, noul ministru al Sănătăţii. „A fost un incident, părintele s-a supărat, s-a înţeles altceva, dar nu se pune problema plăţii. Părintelui nu i s-a prezentat factura, i s-a arătat un decont de cheltuială. Deci e exclus să trebuiască să plătească”, a declarat Pintea. 

Deşi nu a dat niciun fel de nume, ministrul a criticat, indirect, atitudinea conducerii spitalului din Oradea. „Niciun părinte nu e pregătit să îngrijească un copil în această stare. Niciunul. Niciunul dintre noi n-am putea. Deci cadrele medicale trebuie să manifeste compasiune şi înţelegere în acest caz”, a mai afirmat Sorina Pintea. 

Copilul a fost transferat cu un elicopter la Spitalul „Bagdasar-Arseni” din Bucureşti, după ce a fost externat la Oradea şi a stat câteva zile acasă. Părinţii băiatului spun că starea sa este în continuare gravă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite