Maratonul iubirii la Teatrul de Stat: Două premiere romantice în același weekend

Luna aprilie este luna romantismului la Teatrul de Stat Oradea. Două premiere încântă publicul în weekendul dedicat iubirii.  Vineri seara orădenii s-au bucurat de un musical fără pereche, „Îndrăgostiţii din Ancona". Astăzi, cea mai tulburătoare poveste de iubire, Romeo și Julieta, este pusă în scenă de actorii orădeni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vineri seara orădenii s-au bucurat de  un musical în premieră: „Îndrăgostiții din Ancona".
Pasiunea, romantismul, umorul şi muzica și-au dat întâlnire la malul mării. În Ancona, apropierea dintre case şi vulcanicul sânge latin fac imposibilă păstrarea secretelor, astfel încât fiecare află tot şi spune tot. Fără nicio excepţie, toţi eroii iubesc, însă până la împlinirea dragostei e cale lungă, iar situaţiile se pot răsturna de nenumărate ori.

Actorii orădeni au demonstrat că pot să joace să danseze și să cânte refrenele iubirii, fredonând hiturile anilor '70, din Italia.

Printr-o abordare modernă şi non-conformistă, întregul mecanism de construcţie a piesei de teatru este demontat în faţa spectatorului, căruia i se sugerează că tot ce i se prezintă este doar o convenţie; că orice încurcătură se rezolvă mai simplu şi mai armonios decât în viaţa reală.

De la musical la tragedia iubirii

Cea mai celebră poveste de dragoste din istoria universală - „Romeo şi Julieta" de William Shakespeare  va fi jucată într-o versiune pe înţelesul tuturor., așa cum anunță regizorul. Dueluri, deghizări, neînţelegeri, tragedie şi romantism se împletesc într-o poveste ce ne îndeamnă să nu ne îndoim nicio clipă de puterea dragostei.
Iubirea interzisă a tinerilor condamnaţi de o soartă potrivnică prinde viaţă la Oradea în regia lui Bogdan Huşanu astăzi, 16 aprilie 2011, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările