FOTO Magazin de haine second hand, deschis cu bani europeni. Promovare inedită în staţiile de tramvai din oraş

FOTO Magazin de haine second hand, deschis cu bani europeni. Promovare inedită în staţiile de tramvai din oraş

Magazinul dinSifonier a fost deschis cu bani europeni

În Oradea a fost deschis un magazin de haine second-hand cu bani europeni. Afacerea a fost demarată de o asociaţie caritabilă, în acest fel fiind create noi locuri de muncă pentru persoane defavorizate, dar şi posibilitatea achiziţionării de haine ori alte produse, aduse din Germania, la preţuri foarte avantajoase.

Magazinul dinŞifonier a fost înfiinţat cu bani europeni,  în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, implementat de Asociaţia Caritas Eparhial Oradea în parteneriat cu SC Public Euroconsulting SRL.

Ideea magazinul a avut la bază, în primul rând, dorinţa de a crea locuri de muncă pentru persoane defavorizate şi mai apoi sustenabilitatea ideii de afacere, din dorinţa de a putea menţine locurile de muncă pe o perioadă cât mai mare de timp.

“Magazinul dinŞifonier a fost înfiinţat pentru a răspunde nevoii de locuri de muncă a persoanelor defavorizate, dar şi pentru a oferi orădenilor posibilitatea de a achiziţiona articole de calitate, la preţuri accesibile”, a afirmat Monica Suciu, managerul proiectului.

Clienţii pot găsi în magazin articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, articole de uz caznic, mici piese de mobilier, de provenienţă preponderent din Germania, produsele fiind de calitate şi la preţuri accesibile.

“Pentru viitor ne dorim ca magazinul să devină auto-sustenabil, astfel încât locurile de muncă nou create să poată fi menţinute o perioadă cât mai mare de timp. Ne propunem şi extinderea, prin crearea de noi magazine în oraş sau judeţ, atunci când va fi posibil, astfel încât să reuşim crearea unui număr cât mai mare de locuri de muncă pentru persoane defavorizate”, a mai precizat Monica Suciu.

Promovarea este una inedită, fiind vorba despre o metodă nouă la nivelul municipiului Oradea. Astfel,  în oraş au apărut câteva „şifoniere” , în staţiile de tramvai şi un panou aflat în vecinătatea magazinului, care promovează articolele ce se regăsesc în cadrul lui.

Ideea acestei promovări se datorează unei colaborări pe care o avem cu o firmă de publicitate locală, ei ne-au propus ideea, iar noi am acceptat-o.Magazinul a creat locuri de muncă pentru 5 persoane aparţinând grupurilor defavorizate”, a punctat managerul de proiect.

Valoarea totală a proiectului este de 2.193.040 lei şi a  presupus calificarea 60 de persoane aparţinând grupurilor defavorizate în ocupaţii precum lucrător în construcţii, lucrător în comerţ şi lumânărar, iar ulterior au fost înfiinţate 3 structuri de economie socială: magazinul second-hand, firmă de construcţii şi atelier de producţie lumânări.

“Selecţia anagjaţilor s-a făcut în principal dintre cele 60 de persoane calificate, pe baza unor criterii de selecţie clar stabilite, cel mai important criteriu fiind atitudinea demonstrată de persoane pe parcursul celor două luni cât a durat calificarea”, a afirmat Monica Suciu.

Magazinul este situat pe Bulevardul Decebal, bloc 76, scara C 6, programul de funcţionare fiind de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-18.00.

Va mai recomandam:

O tânără de 16 ani din Oradea a reuşit să mobilizeze mii de orădeni la cel mai mare protest de după Revoluţie

Cum funcţionează „gastric sleeve“, operaţia de micşorare a stomacului care scapă pacienţii de obezitate - explicaţiile medicului specialist

dinSifonier

Imagini din aceeasi galerie
  • dinSifonier
  • dinSifonier
  • dinSifonier
  • dinSifonier
  • dinSifonier
  • dinSifonier
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: