Locurile la Concertul de Anul Nou organizat de filarmonică s-au epuizat încă de marți

Locurile la Concertul de Anul Nou organizat de filarmonică s-au epuizat încă de marți

Ovidiu Daniel va susţine un concert pentru iubitorii de muzică clasică

Renumiții tenori Cristian Mogoşan, Ovidiu Daniel şi Sorin Lupu le vor oferi orădenilor un eveniment de zile mari. Locurile la concert s-au epuizat încă de marţi, dar melomanii orădeni pot spera să urmărească spectacolul stând în picioare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Filarmonica de Stat Oradea organizează duminică, de la ora 19, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, un concert dedicat Anului Nou, susţinut de tenorii Cristian Mogoşan, Ovidiu Daniel şi Sorin Lupu, de la Opera Naţională Română din Cluj. Potrivit informaţiilor primite de la Corneliu Cristea, directorul artistic al filarmonicii orădene, este pentru prima dată când s-a reuşit aducerea la Oradea a celor trei tenori. „Aducerea la Oradea a celor trei tenori, alături de dirijorul Cristian Sandu, reprezintă o reuşită, cu atât mai mult cu cât aceştia sunt foarte solicitaţi în străinătate”, a spus Corneliu Cristea.

Două ore de vis

În prima parte a concertului, care va dura peste două ore, orădenii vor avea ocazia să  asculte arii celebre de opere precum cele de Leoncavallo, Verdi sau Puccini şi fragmente de operete scrise de Franz Lehar, Kalman Emmerich sau Johann Strauss.  În a doua parte a concertului, tenorii vor interpreta canţonete precum „Core’ngrato”, „Granada”, „Torna a Surriento”, „Tu ca nun chiagne” şi „O sole mio”. Orădenii se vor mai putea delecta ascultând valsuri şi polci. Dirijorul concertului va fi Cristian Sandu, dirijor al Operei Naţionale Române din Cluj şi cadru didactic al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj. Regia şi scenografia poartă semnătura lui Horia Ballint.

„Am organizat concertul la Casa de Cultură a Sindicatelor, fiindcă are o capacitate de 800 de locuri, comparativ cu filarmonica, unde sunt 450 de locuri", Todor Adalbert, directorul Filarmonicii de Stat Oradea


Bilete epuizate

Biletele de intrare la concertul de Anul Nou costă 25 de lei. „Biletele sunt epuizate de trei zile. Dacă va fi mare cererea în seara concertului, vom vinde bilete pentru cei care vor accepta să stea în picioare”, a spus Cristea.


Se pregăteşte un spectacol de balet

Pentru perioada următoare, directorul artistic al Filarmonicii de Stat din Oradea pregăteşte un spectacol de balet. „Ne-am dori un spectacol de balet la Oradea. Aşteptăm să fie gata sala renovată a Teatrului de Stat, pentru a avea o scenă adecvată”, a spus Corneliu Cristea, convins că orădenii ar umple sala şi la acest spectacol.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: