Limonada cu pepene galben sau roşu. Cum se prepară deliciul pentru serile fierbinţi de vară

Limonada cu pepene galben sau roşu. Cum se prepară deliciul pentru serile fierbinţi de vară

FOTO: pineappleandcoconut.com

Răcoritoare şi parfumată, limonada cu pepene nu este doar răcoritoare, ci şi extrem de uşor de preparat. Ai nevoie doar de câteva lămâi, mentă, busuioc, gheaţă, apă şi, desigur, un pepene, roşu sau galben, după gust.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unii preferă limonada neîndulcită, alţii îmbunătăţită cu zahăr sau cu miere. Unii folosesc mentă şi busuioc verde din grădină, însă e gustoasă şi cu sirop de mentă iar pentru ceva mai fancy, puteţi adăuga fructe de pădure din congelator sau dacă nu, doar gheaţă. 
 

Ingrediente

  • 500 gr pulpă pepene galben sau roşu
  • 2 buc lămâie
  • 1l apă (1,5 litri, în funcţie de mărimea lămâilor)
  • 3-4 linguri miere (sau 3-4 linguri de zahăr fiert în prealabil cu câteva linguri de apă)
  • câteva frunze mentă
  • 2-3 frunze busuioc
  • gheaţă.

Dacă vă grăbiţi, puteţi pune totul într-un blender. Dacă nu, lămâile se storc, pulpa de pepene se poate zdrobi cu o furculiţă. În apă, adăugaţi mierea, frunzele de mentă şi busuioc sau siropul de mentă, lămâia, pulpa de pepene şi amestecaţi. 

Limonada poate fi gata în doar câteva minute şi ideal ar fi să o ţineţi la frigider aproximativ o oră înainte de a fi consumată. 
 
Gheaţa sau fructele congelate se adaugă înainte de servire.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: