Liceenii de la Colegiul Economic Partenie Cosma vor fi mutaţi din şcoală fără voia lor

Clădirea în care funcţiona un colegiu prestigios a fost retrocedată Episcopiei Romano-Catolice şi va fi folosită de Liceul Teologic „Szent Lazslo”. Reprezentanţii municipalităţii, împreună cu cei ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, au decis să mute elevii în vechea locaţie a Colegiului Economic.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Măsura a stârnit în cel mai scurt timp dezaprobarea elevilor, a profesorilor, dar în special a directorului unităţii de învăţământ, Ioan Corba. „Pentru noi soluţia nu este deloc convenabilă. Va urma o perioadă foarte grea în special pentru elevi, deoarece ei sunt foarte bulversaţi”, a explicat Corba.

Elevii se opun


Edilul şef Ilie Bolojan a explicat că aceasta este cea mai bună soluţie, până la finalizarea campusului în care vor fi mutaţi elevii.
„După mai multe dezbateri, am decis că cel mai bine este să mutăm Colegiul Economic pe Calea Clujului, în vechea locaţie. Acolo sunt trei corpuri de clădire care în luna viitoare vor fi igienizate. Cât despre organizarea noii locaţii, conducerea unităţii trebuie să planifice repartizarea claselor, orarul şi modalitatea de funcţionare”, a precizat primarul Oradei.

Nici elevii nu sunt de acord cu această rocadă şi spun că le va fi greu să se obişnuiască în noul loc. „Într-adevăr, clădirea este mai veche, dar condiţiile sunt bune. Nu este corect că vor să ne mute în altă parte pentru că ne-am obişnuit aici. Eu sper că vom avea condiţii bune în noul sediu”, a mărturişti Ruxandra Ghirda, elevă în clasa a X-a. Părerea tinerei este susţinută şi de Crina Teuca, o altă colegă de la Colegiul Economic. „Nu mi se pare corect că vom fi mutaţi. Toţi elevii s-au obişnuit cu zona, care este aproape de centru, dar şi cu mediul”, susţine Crina.

Retrocedată, pe hârtie, în urmă cu cinci ani


Clădirea în care a funcţionat Colegiul Economic „Partenie Cosma“ a fost retrocedată în 2005 Congregaţiei Fiicelor de Caritate „Sfântul Vicenţiu de Paul“. Municipalitatea a realizat un proiect de reabilitare. Se prevedea ca, la demararea lucrărilor, în clădire să funcţioneze Liceul Teologic Romano-Catolic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările