Judecat în mai multe dosare la Tribunalul Bihor, milionarul Beniamin Rus a sărbătorit 25 de ani de Selina chiar în sediul Palatului de Justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Palatul de Justitie a fost inaugurat la sfarsitul saptamanii trecute Foto-Claudia Bonchis
Palatul de Justitie a fost inaugurat la sfarsitul saptamanii trecute Foto-Claudia Bonchis

Firma Selina a marcat 25 de ani de existenţă chiar în Palatul de Justiţie, la eveniment luând parte judecători din cadrul Tribunalului Bihor, instanţă la care Beniamin Rus, nimeni altul decât patronul Selina, este judecat într-un dosar de corupţie, şi tot la aceeaşi instanţă se judecă dosarul de insolvenţă al firmei Selina.

Inaugurarea Palatului de Justiţie din Oradea nu a fost deloc una simplă. A scos la iveală, printre altele, şi unele frecuşuri ce au loc între Tribunalul Bihor şi Curtea de Apel Oradea, cel puţin la nivel de conducere.

Joi după amiază, 17 martie 2016,  Tribunalul Bihor a organizat o conferinţă ce avea rolul de a anunţa recepţia tehnică a lucrărilor. În faţa jurnaliştilor s-a prezentat doar judecătorul Cristian Monenci, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bihor care a prezentat lucrările ce s-au efectuat de către firma Selina în cei trei ani în care clădirea s-a aflat în renovare.

Imediat după terminarea conferinţei de presă, Grupul Selina, firmă ce a câştigat licitaţia pentru lucrările de la Palatul de Justiţie, a organizat un eveniment cu dublă semnificaţie: recepţia tehnică a lucrărilor şi aniversarea a 25 de ani de la înfiinţarea grupului Selina. La  eveniment au luat parte şi doi magistraţi ai Tribunalului Bihor. Este vorba despre preşedinta Carmen Domocoş şi judecătorul Cristian Monenci, acesta din urmă fiind chiar judecătorul sindic în dosarul de insolvenţă al firmei Selina.  

„Am fost prezent la eveniment doar în prima parte, cea în care au fost prezentate lucrările, la recepţia tehnică practic şi am asistat la discursul doamnei preşedinte”, a explicat judecătorul.  Întrebat despre implicarea sa în dosarul de insolvenţă al societăţii, judecătorul Monenci a precizat: „Da, sunt judecător sindic la Selina, de asta am şi refuzat să susţin eu discursul la recepţie”.

Potrivit unor surse, prezenţa reprezentanţilor Tribunalului Bihor la festivitatea organizată de către Selina a creat discuţii aprinse în  rândul judecătorilor instanţei.

Fără reprezentanţi ai Curţii de Apel

La evenimentul de joi nu a fost prezent niciun reprezentant al Curţii de Apel, instanţă care a organizat evenimentul de vineri, 18 martie, respectiv tăierea panglicii Palatului, în prezenţa reprezentanţilor Ministerului de Justiţie, ai Consiliului Superior al Magistraturii, ai Băncii Mondiale, finanţatorul lucrărilor, şi a altor invitaţi.

În ce priveşte evenimentul organizat de către Tribunal, conducerea Curţii de Apel, a afirmat că nu ştie nimic despre el. “ Recepţia tehnică a fost organizată ieri (n.r. joi, 17 martie). Curtea de Apel nu a organizat nicio festivitate în cursul acelei zile. Am auzit că a fost organizată, dar nu cunosc detalii. Nu a participat niciun judecător din cadrul Curţii de Apel Oradea la această festivitate”, a declarat judecătorul Andrei Claudiu Rus, preşedintele Curţii de Apel Oradea.

Totodată, acesta a mai declarat că administratorul clădirii nu este Tribunalul Bihor aşa cum se anunţase cu o zi mai devreme, în cadrul conferinţei de presă.

“Este o mică eroare. Administratorul clădirii este Ministerul Justiţiei.  În 1999 a fost dată o hotărâre de Guvern prin care acest bun aflat în domeniul public al statului a fost preluat în administrarea Ministerului Justiţiei. Calitatea de administrator o are Ministerul Justiţiei”, a punctat judecătorul Andrei Claudiu Rus.

Nici preşedintele CSM-ului, judecătorul Mircea Aron nu a ştiut nimic despre conferinţa de recepţie organizată de către Tribunalul Bihor, în cadrul conferinţei de presă aflând despre neînţelegerile dintre Curtea de Apel şi Tribual.  

“Trebuie să vă asumaţi ce scrie în articolul 43 din legea 304. Preşedintele Curţii de Apel în raza circumscripţiei teritoriale, din punct de vedere administrativ el trebuie să gestioneze”, i-a transmis preşedintele CSM judecătorului Andrei Claudiu Rus, preşedintele Curţii de Apel Oradea.  “Aţi fost şi la o altă conferinţă de inaugurare? Eu acum aflu de la dumneavoastră toate aceste lucruri”, a mai declarat judecătorul Mircea Aron, preşedintele CSM.

Vă mai recomanăm:

VIDEO Cum arată cel mai modern Palat de Justiţie din România. Este cea mai mare investiţie a Băncii Mondiale în sistemul judiciar

Judecătorul Horaţiu Dumbravă atacă dur Curtea Constituţională: "Un judecător al Curţii Constituţionale îşi permite să dea lecţii instanţelor şi judecătorilor"

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite