Inconştienţa fără margini a unui tânăr întors din Irlanda. Şi-a vizitat rudele, deşi fusese trimis în autoizolare. Ce păţeşte acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul de 23 ani a fost căutat de poliţişti la domiciliu dar nu a fost găsit FOTO: adevarul.ro
Tânărul de 23 ani a fost căutat de poliţişti la domiciliu dar nu a fost găsit FOTO: adevarul.ro

Un tânăr în vârstă de 23 ani din Bihor, care s-a întors recent din Irlanda, este anchetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce, căutat la domiciliu de către poliţişti pentru a fi verificat dacă respectă obligaţia de autoizolare, nu a fost găsit pentru că plecase în vizită la rude.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita, ancheta în caz a pornit ca urmare a unei sesizări din oficiu a poliţiştilor din Municipiul Marghita. 

"În fapt, organele de poliţie s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, pe 20 martie, o persoană de sex masculin din municipiul Marghita, jud. Bihor, în vârstă de 23 de ani, care s-a întors recent în România din Irlanda – Dublin şi care trebuia să se afle în autoizolare, nu a fost găsită la domiciliu de către organele de poliţie", se precizează în informare. 

Prim-procurorul delegat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Alin Leucea, a explicat, pentru adevarul.ro, că tânărul fusese găsit ulterior. 

"Plecase în vizită la rude. A fost condus înapoi la domiciliu, unde se află în autoizolare", a explicat prim-procurorul Parchetului Bihor, precizând că ordonanţa militară care prevede că persoanele care nu respectă obligaţia de a se autoizola la domiciliu să fie introduse într-un centru în carantină a intrat în vigoare abia două zile după acest incident. 

Cert este că tânărul din Marghita este anchetat acum pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă pedepsită acum cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă dacă nu s-a soldat cu răspândirea vreunei boli. 

Potrivit noilor reglementări, dacă persoanele care nu respectă obligaţia de a se autoizola la domiciliu determină răspândirea unei boli infectocontagioase riscă o pedeapsă cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. În caz că prin fapta comisă s-a produs vătămarea corporală a uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani, iar dacă s-a produs moartea uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite