Imagini rare cu o vidră ce savurează un biban, pe Crişul Repede VIDEO

Imagini rare cu o vidră ce savurează un biban, pe Crişul Repede VIDEO

După ce a prins peştele, vidra a ieşit din apă pe pietrele din apropierea malului, unde şi-a consumat captura Foto: Captură video

Un orădean a reuşit să surprindă imagini rare pe Crişul Repede, în zona podului Sf. Ladislau din Oradea. El a surprins o vidră ce savurează un biban.

Ştiri pe aceeaşi temă

Imaginile au fost filmate luni, 30 august, în jurul prânzului.

Orădeanul Chendrean Alexandru Răzvan a urmărit vidra până lângă podul Sf. Ladislau, unde aceasta a luat o pauză pentru a-şi savura masa.

„Din momentul în care am zărit-o, am urmat-o în amonte, până la digul de lângă podul Ladislau, unde a prins un biban”, a declarat Chendrean Alexandru Răzvan pentru bihon.ro
 
După ce a prins peştele, vidra a ieşit din apă pe pietrele din apropierea malului, unde şi-a consumat captura.
 
„Acum 6 ani am auzit că ar fi vidre pe Criş prin Oradea şi de atunci aşteptam momentul ăsta”, a mărturisit bărbatul pe pagina sa de Facebook.
 
 
 
În Romania vidra este răspândită în întreaga ţară, cu deosebire în lacurile şi văile apelor mari, dar mai ales în bălţile şi Delta Dunării (Brehm, 1964). Existenţa locurilor bogate în peşte, atrage vidra până sus la munte, la peste 1500 de metri, în preajma pâraielor cu păstrăvi. Uneori, în căutarea locurilor prielnice, trece cumpăna apelor, peste creasta munţilor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările