VIDEO Ilie Bolojan, prim-vicepreşedinte PNL: Această situaţie care se prelungeşte nu face bine ţării noastre. Nu vă spun cuvinte mari, dar asta e realitatea

Declaraţia lui Ilie Bolojan, prim-vicepreşedinte al PNL, cu privire la criza din PSD

Ilie Bolojan, prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal (PNL), este de părere că Partidul Social Democrat s-a descalificat pe termen lung în faţa românilor, negocierile cu UDMR cutremurând pacea socială şi deteriorând relaţiile dintre comunităţile română şi maghiară.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Domnul Grindeanu să-şi dea demisia de onoare ca să nu asistăm la un vot pe nişte proiecte de legi care în mod cert creează o tensiune socială şi interetnică în România. Este un alt element de iresponsabilitate ceea ce se întâmplă de ieri şi azi, anume dinamitarea păcii sociale, printr-un comportament care deteriorează relaţiile dintre comunităţile română şi maghiară. Orice s-ar spune este o încercare de troc politic, indiferent că nu-l recunosc liderii UDMR şi PSD, în aşa fel încât unii să obţină nişte modificări legislative care nu sunt în regulă, iar alţii să-şi ia votul pentru dinamitarea lui Grindeanu. Acesta e, de fapt, trocul politic", a declarat Ilie Bolojan.

Acesta a mai afirmat că în Parlament a apărut o urgenţă intempestivă în comisiile de specialitate, pentru a pune în discuţie proiecte de legi care au fost iniţiate de UDMR şi au zăcut în legislativ fără să fie discutate.

"Sunt unele lucruri pe care noi le acceptăm, dar sunt nişte lucruri în aceste zile puse pe tapet care parcă ies din limitele Constituţiei. Mă gândesc la Bacalaureatul care să se dea diferenţiat, cu modificarea legii educaţiei, la interzicerea modificării limitelor administrativ-teritoriale ale unor UAT-uri dacă scade ponderea unei minorităţi. Aceste chestiuni de a negocia şi ce nu se cuvine sau nu poate fi negociat pentru o miză nesemnificativă arată un tip de comportament anormal. PNL va ataca la Curtea Constituţională legile care vor fi adoptate, dacă vor fi adoptate, în condiţiile în care vor fi apreciate că ies din limita Constituţiei", a mai precizat Ilie Bolojan.

Conform prim-vicepreşedintelui PNL, metoda UDMR este una de şantaj.

"Se vede cât mai mare e încrederea în lumea politică, cu ghilimele încredere. Nu se votează nimic până nu se votează aceste legi. La cât este de disperat Dragnea, negociind cu liderii UDMR se pare că nu ies bine adunările. Dar faptul că s-ar putea să amâne votul de mâine arată tot asta că nu au voturi suficiente, altfel nu l-ar amâna. Dar problema majoră pe termen lung sunt tensiunile care se induc între comunitatea română şi cea maghiară, mai ales în Ardeal, ca să fim deschişi. Drepturile care se obţin pentru minorităţi, ele trebuie să evolueze, e clar, dar într-o formă care nu jigneşte comunitatea majoritară, pentru că altfel nu rezistă şi va fi o reacţie de respingere din partea românilor", a spus Bolojan.

În opinia acestuia, situaţia actuală este una anormală, demonstrând că PSD-ul s-a descalificat pe termen lung în faţa românilor.

"Oricum, această situaţie care se prelungeşte nu face bine ţării noastre. Necazul e că toate acestea se întâmplă pe spatele ţării noastre. Păcat că se descalifică, dar ne şi creează mari probleme şi pe plan internaţional, atât ca percepţie asupra ţării, cât şi în domeniul economic, al investiţiilor. Nu vă spun cuvinte mari, dar asta e realitatea", a mai precizat Bolojan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările