Grefieră inculpată de DNA: a fabricat acte pentru înmatricularea unor maşini fără plata taxelor de poluare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
dna oradea

O grefieră de la Tribunalul Bihor a fost trimisă în judecată de procurorii DNA Oradea după ce ar fi fabricat documente pentru înmatricularea a 34 de autoturisme fără plata taxelor de poluare şi le-ar fi ataşat la dosare care aveau deja termen de judecată stabilit.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de DNA, grefiera se numeşte Claudia Anca Veer şi a fost trimisă în judecată pentru fals material, distrugere de înscrisuri şi abuz în servicu, după ce ar fi falsificat trei cereri de chemare în judecată

În rechizitoriul întocmit de DNA Oradea s-a arătat că Veer a comis faptele în perioada 2012 - 2013, când pe rolul Tribunalului Bihor se aflau foarte multe cereri de chemare în judecată ale unor persoane care solicitau înmatricularea autoturismelor fără plata taxei de poluare, instituită de OUG 50/2008.

"Grefiera a întocmit 3 cereri de chemare în judecată pentru 34 de autoturisme. Ulterior, cererile respective, falsificate prin contrafacerea totală a conţinutului, ar fi fost depuse la dosarele deja aflate pe rolul instanţei de judecată, creându-se astfel aparenţa că acestea reprezentau cererile iniţiale de chemare în judecată", se arată în informare. 

Scopul manevrei ar fi fost soluţionarea mai grabnică a cererilor, în condiţiile în care, la acea vreme erau foarte multe procese de acest gen, iar termenele de judecată erau foarte îndepărtate, chiar şi de un an. 

"Aceste demersuri nelegale ar fi avut ca scop şi finalitate devansarea termenelor de judecată stabilite iniţial şi implicit soluţionarea cererilor respective într-un timp foarte scurt. Hotărârile judecătoreşti, după intrarea în posesia proprietarilor, deveneau obligatorii pentru Instituţia Prefectului Judeţului Bihor - Serviciul Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Autovehicule Bihor, care era obligată să înmatriculeze autovehiculele respective fără plata taxei de mediu", precizează DNA.

Interpelată pe marginea acuzaţiilor, avocata grefierei, Simona Paşcu, susţine că aceasta le respinge.  "Clienta mea este cercetată de 8 ani de zile pentru luare de mită, trafic de influenţă. În decembrie 2020, ni s-a adus la cunoştinţă că s-a început urmărirea penală pentru abuz în serviciu, o infracţiune despre care nu s-a făcut vorbire vreme de 8 ani. Pentru celelalte două, nu s-au terminat nici acum cercetările. Cauza s-a disjuns, pentru că organul de urmărire penală n-a reuşit în toţi aceşti ani să strângă probe", explică avocata.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bihor cu propunere de a se menţine măsura asiguratorie dispusă în cauză. 

Vă recomandăm şi: 

Haos după ce 300 de oameni, care au dat şpagă la Casa de Pensii Bihor, au fost chemaţi, toţi odată, în instanţă

Patronii din domeniul HoReCa cer judecătorilor anularea interdicţiilor pentru evenimentele private

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite