FOTO VIDEO Captură uriaşă de ţigări, în Bihor, la un depozit de lângă frontieră. Patronul firmei e de negăsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 220.000 de pachete de ţigări de contrabandă au fost descoperite de poliţiştii din Bihor, la punctul de lucru din comuna Borş al unei firme din Sâpânza, ţigările fiind ascunse în role de hârtie cofrată.

Captura a fost făcută vineri noaptea, în timpul unei acţiuni coordonate de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Române la care au participat peste 50 de poliţişti de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, de la Serviciul Criminalistic şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, împreună cu poliţişti din judeţele Satu Mare şi Maramureş, poliţişti de frontieră din cadrul inspectoratelor teritoriale ale poliţiei de frontieră Sighetu Marmaţiei şi Oradea. 

GALERIE FOTO

"Poliţiştii au efectuat o percheziţie la o firmă specializată în importuri de hârtie gofrată din spaţiul extracomunitar, cu sediul în comuna Săpânţa, judeţul Maramureş, cu punct de lucru în comuna Borş, judeţul Bihor, în vederea stabilirii trasabilităţii şi realităţii mărfurilor declarate ca importate", se arată într-un comunicat transmis, sâmbătă, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef ALina Fărcuţa. 

Potrivit surse citate, ancheta a pornit pe baza unor suspiciuni că în rolele de hârtie importate sunt disimulate importante cantităţi de ţigarete de contrabandă, destinate atât pieţei interne, cât şi externe.

În urma percheziţiei efectuate la punctul de lucru al societăţii, din comuna bihoreană Borş, bănuielile s-au confirmat, poliţiştii găsit 4.540.000 ţigarete (227.000 de pachete de ţigări) de patru mărci diferite, netimbrate, toate disimulate în câteva sute de role de hârtie gofrată. 

Prejudiciul provocat astfel bugetului de stat este estimat la peste 2.270.000 de lei.

Ţigaretele netimbrate descoperite în urma percheziţiei au fost ridicate în vederea confiscării.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, administratorul societăţii comerciale, un bărbat de 47 de ani, din municipiul Bucureşti, fiind cercetat pentru contrabandă. Bărbatul nu a fost, încă, găsit.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite