FOTO Ziua Alimentaţiei Sănătoase, marcată la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă "Orizont"

FOTO Ziua Alimentaţiei Sănătoase, marcată la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă

Ziua Alimentaţiei

Legumele şi fructele -sănătatea perfectă a tuturor, aceasta a fost lecţia predată elevilor de la Centru Şcolar pentru Educaţie Incluzivă "Orizont", cu ocazia Zilei Alimentaţiei Sănătoase.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din ce în ce mai multe persoane, de la copii preşcolari, adolescenţi, adulţi şi chiar vârstnici, devin fanii dietelor moderne. Şi de ce nu, din moment ce produsele industriei fast-food sunt delicioase, indestulătoare, relative ieftine, disponibile în orice moment al zilei şi se găsesc oriunde, în apropierea instituţiilor de învăţământ, în apropierea locurilor de muncă, de fapt peste tot, fiind foarte la îndemână.


Dă click pentru a vedea mai multe imagini!

Elevii de la CSEI Orizont au avut parte de o lecţie mai deosebită, profesorii încercând să le arate ce înseamnă o alimentaţie sănătoasă, şi ce trebuie să conţină coşul zilnic de alimente.

"Evenimentul a avut ca scop educarea copiilor pentru păstrarea unui mediu curat, sănătos şi menţinerea echilibrului ecologic în vederea conservării naturii pentru generaţiile următoare, precum şi hrănirea sănătoasă pentru evitarea îmbolnăvirilor", a afirmat prof. Lenuţa Brehoi.

Elevii au recitat poezii şi au cântat, au învăţat care este piramida alimentelor şi au exersat un joc al legumelor în limba engleză.

Nu a lipsit nici concursul. Cea mai haioasă creaţie din legume şi fructe fiind premiată.  Elevii au lucrat  pe clase, fiind însoţiţi de câte un profesor. După ce şi-au  pus  imaginaţia în joc şi au realizat figurine din legume sau fructe, juriul le-a analizat şi le-a premiat, iar fructele au fost servite de ei , drept răsplată.

În final elevii s-au delectat cu zacuscă şi salată de vinete.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările