FOTO VIDEO Zi neagră pentru familia unuia dintre elevii care s-au sinucis aruncându-se de pe bloc. „A fost creştin şi va rămâne creştin“

FOTO VIDEO Zi neagră pentru familia unuia dintre elevii
care s-au sinucis aruncându-se de pe bloc. „A fost creştin şi va rămâne creştin“

Înmormântarea a avut loc astăzi în cimitirul municipal din Oradea. FOTO: Claudia Bonchiş

Durere fără margini în familia lui Rafael Popuş, elevul care la doar 15 ani a murit după ce s-a aruncat de pe un bloc cu 10 etaje din Oradea. Sfâşiaţi de durere, părinţii, rudele, colegii şi prietenii l-au condus pe ultimul drum.

Ştiri pe aceeaşi temă

Au curs multe lacrimi sâmbătă după-amiază în cimitirul municipal din Oradea. La slujbă, pastorul a ţinut să precizeze că indiferent de modul în care a ales să părăsească viaţa, Rafael „a fost creştin şi va rămâne creştin“. 

La doar 15 ani, Raul Popuş a ales să-şi încheie socotelile cu viaţa. Împreună cu un bun prieten, Iosif  Bociog (17 ani), s-a aruncat de pe blocul C15, situat pe strada Sovata, un bloc cu 10 etaje. Impactul le-a fost fatal. Ajunşi la locul tragediei, medicii Serviciului de Ambulanţă nu au mai avut ce face decât să constate decesul, leziunile suferite fiind incompatibile cu viaţa.

Martorii povestesc că tinerii au murit fericiţi, cu zâmbetul pe buze. Nu se ştie dacă zâmbetul lor era unul real, sau unul provocat de consumul de alcool ori produse halucinogene.

Au lăsat în urma lor multe suflete îndoliate.  Părinţii lui Rafael sunt răpuşi de durere, la fel ca fratele lui mai mic. Colegilor nu le vine să creadă că Rafa, aşa cum îi spuneau ei, nu mai este. Toţi sunt socaţi de cele întâmplate şi încearcă să găsească explicaţiile tragediei petrecute.

“Eram cu fosta prietenă a unuia dintre ei când a sunat-o şi i-a spus că este ultima persoană cu care vorbeşte. I-a spus că este pe un bloc din oraş. Din ce mi-a povestit prietena, băiatul avea o voce tristă. Nu ne-am gândit că s-ar putea întâmpla aşa ceva. Nu ştiu ce i-a împins să se sinucidă”, a afirmat una dintre prietenele celor doi tineri.

Plecaţi de acasă

Poliţiştii şi criminaliştii au început investigaţiile. “Este vorba despre doi minori, unul în clasa a opta, celălalt în clasa a zecea. Erau plecaţi de acasă în ultima săptămână, şi locuiau într-o clădire dezafectată. Sunt martori care declară că tinerii consumau, în mod frecvent, alcool. Chiar ieri ar fi consumat alcoool înainte să se sinucidă. Urmează să se efectueze şi analize toxicologice”, a precizat procurorul Maria Cotrău, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Iosif Bocioc fusese elev al Colegiului Tehnic “Mihai Viteazul” din Oradea.

“În septembrie 2014 s-a înscris la noi la şcoală, în clasa a zecea. În septembrie a frecventat mai des şcoala, după care, din octombrie –noiembrie venea câte o dată pe săptămână să-şi vadă colegii. În primul semestru a rămas cu situaţia şcolară neîncheiată, astfel că din februarie părinţii  l-au retras”, a explicat Ruben Filimon, directorul unităţii de învăţământ.

Gest inexplicabil

Răpuşi de durere, părinţii nu îşi pot explica gestul acestuia. “Nu ştiu ce s-a întâmplat. Ieri dimineaţă (n.r. joi) am vorbit cu el la telefon şi mi-a spus că mă iubeşte. I-am spus să vină acasă. Nu ştiam ce probleme are, ştiam doar că umblă cu celălalt băiat pe care ştiu doar cum îl cheamă”, a afirmat mama lui Iosif.

În ce priveşte situaţia şcolară a celui de-al doilea elev, Rafael Popuş, acesta era elev în clasa a opta la Grupul Şcolar “Vasile Voiculescu”. Era unul dintre elevii de care dirigintele se plângea mai mereu.

Pe acoperişul blocului de unde cei doi tineri s-au aruncat, poliţiştii au găsit două mucuri de ţigară, o pungă, câteva cuie şi un proces verbal de contravenţie. Unul dintre tinerii care i-a văzut pe cei doi când au sărit a afirmat că aveau asupra lor o pungă cu prenadez, nefiind exclusă varianta că se drogau. În ce priveşte procesul verbal de contravenţie, unul dintre cei doi ar fi fost amendat după ce ar fi fost găsit consumând băuturi alcoolice pe domeniul public. Nu au lăsat niciun bilet de adio care să explice gestul.

Imagini din aceeasi galerie
 • Rafael Popus a fost inmormantat
 • Rafael Popus a fost inmormantat
 • Rafael Popus a fost inmormantat
 • Rafael Popus a fost inmormantat
 • Rafael Popus a fost inmormantat
 • Rafael Popus a fost inmormantat
 • Rafael Popus a fost inmormantat
 • Rafael Popus a fost inmormantat
 • Rafael Popus a fost inmormantat
 • Rafael Popus a fost inmormantat
 • Rafael Popus a fost inmormantat
 • Rafael Popus a fost inmormantat
 • Rafael Popus a fost inmormantat
 • Rafael Popus a fost inmormantat
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările