FOTO-VIDEO Care alegorice maghiare au defilat prin Oradea, vrăjindu-i pe orădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carele alegorice au defilat prin Oradea Foto Claudia Bonchis
Carele alegorice au defilat prin Oradea Foto Claudia Bonchis

Cinci care alegorice, împodobite cu mii de flori, au reuşit să scoată în stradă, pentru al nouălea an consecutiv, sute de persoane. Orădenii le-au filmat şi le-au fotografiat în neştire, vrăjiţi de frumuseţea lor, a cântecelor şi porturilor artiştilor, de prezenţa arcaşilor şi a husarilor, aşa că i-au însoţit cu aplauze, pe tot parcursul traseului.

Cea de-a noua ediţie a evenimentului "Caravana Florilor" s-a bucurat şi în acest an de un real succes în rândul orădenilor. Husarii, carele alegorice şi zecile de tineri care au dansat pe muzică ritmată au reuşit să-i încânte pe orădeni.

Carele alegorice au venit tocmai din Debrecen, şi au defilat pe străzile din Oradea.

De 43 de ani în Debrecen are loc Carnavalul Florilor, iar în Oradea acestea poposesc de opt ani. Carnavalul Florilor este organizat în Debreţin de 44 de ani, iar în urma colaborării dintre administraţiile locale şi judeţene din Bihor şi Hajdu-Bihar unele dintre carele alegorice pot fi admirate din anul 2005 şi în Oradea.

Legenda Lacului Sf. Ana, Dragonii, Angry Birds, 50 de ani rock and roll în Debreţin şi Fitness preistoric au fost temele şi personajele întruchipate în acest an.

Carnavalul Florilor de la Debrecen este unic în Europa şi se desfăşoară sub însemnul florilor, muzicii şi dansului.  Panglica inaugurală a fost tăiată de vice-primarul Ovidiu Mureşan şi vice-preşedintele CJ  Bihor, Alexandru Kiss.

În spatele frumuseţii acestora se ascund săptămâni bune de muncă dar şi multă migală. Milioane de fire de flori sunt aşezate pe aceste autovehicule pline de culoare. Unii artişti aleg să folosească flori uscate tocmai pentru a reduce din costurile destul de ridicate.

La împodobirea unui asemenea car lucrează zeci de mâini dibace pe durata mai multor săptămâni. Figurinele sunt sculptate din polistiren după care urmează ornamentarea cu flori. Pentru un asemenea car alegoric se investeşte până la 12 mii de euro.

Alaiul format a pornit de la blocurile zig-zag de pe b-dul Dacia şi a defilat pe tronsonul B-dul Dacia - Parcul Petofi - B-dul Magheru - Parcul 1 Decembrie, unde carele alegorice au putut fi admirate în faţa statuii Ostaşului Român până la ora 19.

În faţa Casei de Cultură a Sindicatelor a fost amenajată o scenă pe care au urcat trupele şi ansamblurile care au format alaiul, iar de la ora 19.00 a avut loc un concert susţinut de Peter Szabo Szilvia din Ungaria şi Anamaria Georgescu din Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite