FOTO Treabă nemţească. Lucrări în grafic la aeroportul din Oradea. Încep zborurile din luna septembrie

FOTO Treabă nemţească. Lucrări în grafic la aeroportul din Oradea. Încep zborurile din luna septembrie

Lucrarile avanseaza la aeroportul din Oradea

Se lucrează la foc continuu pe aerorportul din Oradea, iar constructorul austriac susţine că pe 3 septembrie calea de rulare va fi operaţională, astfel că aeroportul se va redeschide.

Ştiri pe aceeaşi temă

Muncitorii au turnat beton pe primii 1.500 metri ai viitoarei piste ce va avea lungimea de 2.100 metri. Aceştia au lucrat într-un ritm de 2.000 mc de beton pe noapte, folosind trei utilaje automatizate. Primul utilaj toarnă un strat de 30 cm şi îl nivelează prin vibrare, cel de-al doilea montează gujoane pentru fixarea viitoarelor rosturi de dilatare, iar al treilea utilaj toarnă al doilea strat de beton, gros de 8 cm, îl vibrează pentru a nu lăsa goluri, şi apoi acoperă cu un pulverizator special toată suprafaţa, pentru a împiedica evaporarea accelerată a apei din compoziţia betonului şi apariţia fisurilor. La final, un alt utilaj taie locul viitoarelor rosturi, care se toarnă manual.

Potrivit reprezentanţilor firmei austriece Porr Construct, care lucrează la modernizarea infrastructurii Aeroportului , în noaptea de marţi, 12 august, se va turna betonul pe toată lăţimea porţiunii de 1.500 m, astfel încât aceasta să poată fi utilizată, începând din 3 septembrie, când Aeroportul va redeveni operaţional. Ulterior, vor fi continuate lucrările de extindere a pistei până la 2.100 m.

Se lucrează şi la amenajarea spaţiilor de siguranţă ale pistei, care vor însuma câte 150 de metri liniari perpendicular pe axul pistei, pe ambele părţi şi pe toată lungimea acesteia, ele urmând să fie în final înierbate.

“Se lucrează şi la betonarea platformei de îmbarcare-debarcare Alpha şi la cea a căii de rulare ce o leagă de pistă, precum şi la viitoarea platformă Bravo, ce vor permite ca pe Aeroportul din Oradea să staţioneze simultan şase aparate de zbor, din care două grele, de tip Boeing şi Airbus”, a precizat Harald Braun, directorul Porr.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, a afirmat că, până la sfârşitul acestei luni, gradul de execuţie a lucrărilor de modernizare a infrastructurii Aeroportului Oradea va fi de aproximativ 70%, iar faptul că muncitorii lucrează atât ziua, cât şi noaptea îl fac să fie optimist cu privire la respectarea termenului de 31 octombrie pentru finalizarea întregului contract.

Totodată, acesta a menţionat că, împreună cu Gheorghe Pasc, comandantul Aeroportului Oradea, poartă discuţii cu reprezentanţii Tarom pentru reluarea curselor spre Bucureşti.

Dirigintele de şantier, Dan Nistor, de la firma Kappa Architectures & Engineers, a declarat că lucrarea este în grafic şi că are „toată speranţa că, în data de 3 septembrie, antreprenorul va îndeplini condiţiile pentru ca Aeroportul să devină operaţional pe cei 1.500 m de pistă”. Pasc a menţionat că dacă se depăşeşte termenul pentru redeschiderea Aeroportului, constructorul va trebui să plătească o penalitate de 50.000 euro pe fiecare zi de întârziere

 

Imagini din aceeasi galerie
  • Lucrarile avanseaza la aeroportul din Oradea
  • Lucrarile avanseaza la aeroportul din Oradea
  • Lucrarile avanseaza la aeroportul din Oradea
  • Lucrarile avanseaza la aeroportul din Oradea
  • Lucrarile avanseaza la aeroportul din Oradea
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările