FOTO S-a încheiat prima partidă de vânătoare de la Balc. Milionarii Europei, ajutaţi de câinii cu GPS care au fugărit mistreţii în bătaia puştii

FOTO S-a încheiat prima partidă de vânătoare de la Balc. Milionarii Europei, ajutaţi de câinii cu GPS care au fugărit mistreţii în bătaia puştii

Vanatoarea de la Balc. FOTOGRAFII: CLAUDIA BONCHIŞ

A sunat goarna, în această dimineaţă, pe domeniul de la Balc. Vânătorii şi gonacii au venit înainte să se lumineze de ziuă, ca mai apoi să înceapă să apară şi maşinile de teren în care se aflau milionarii Europei. De Ignat, zeci de mistreţi au fost sacrificaţi. La orele prânzului, pe domeniul lui Ion Ţiriac s-a încheiat doar partidă de vânătoare. Mai urmează două partide: una după-amiază şi alta duminică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Maşini de lux, tractoare, maşini de teren, oameni simpli sau milionari din toată Europa. Toţi au intrat,în această dimineaţă, pe poarta domeniul cinegetic de la Balc, deţinut de milionarul român Ion Ţiriac. Prima partidă de vânătoare s-a încheiat în jurul prânzului, iar a doua partidă se va termina în jurul orei 17.00.

Noutatea acestei ediţii au fost câinii cu GPS la vânătoarea de la Balc. Mai mulţi câini din rasa copoi ardelenesc au intrat pe domeniul de la Balc, la prima partidă din acest weekend. Pentru a putea fi găsiţi mai uşor şi pentru a nu li se pierde urma, aceştia au fost dotaţi cu un dispozitiv GPS, pus în jurul gâtului. Câinii i-au ajutat pe gonaci să trimită mistreţii mai repede în cătarea puştii milionarilor.

Dacă gonacii şi vânătorii au sosit la poarta conacului înainte de a se lumina, invitaţii şi-au făcut apariţia abia după ora 08.30. Au petrecut până seara târziu, iar acum au venit pregătiţi să se relaxeze. Vremea a fost de partea lor, chiar dacă de dimineaţă cerul s-a înnorat şi a începu să plouă

Zi excelentă de vânătoare

Agitaţia a început înainte de a se lumina. În jurul orei 07.00 au venit primii vânători, iar pe uliţele satului a fost mare agitaţie, nu ca într-o zi normală de sâmătă. Oamenii s-au adunat în mai multe locuri, de unde au fost aduşi cu maşinile sau tractoarele pe domeniul de la Balc. Nu au scos o vorbă în faţa jurnaliştilor, şi asta pentru a nu risca să nu fie primiţi pe domeniu. Se ştie că, de câţiva ani, localnicii care vorbesc cu presa şi dau amănunte despre banii pe care-i încasează, condiţiile sau tactica de vânătoare, nu mai sunt primiţi.

„E o zi excelentă de vânătoare“, acestea au fost singurele vorbe auzite din gura vânătorilor. Aproximativ 200 de gonaci şi vânători au fost instruiţi cu privire la partida de vânătoare, au primit vestele reflectorizante şi au pornit la drum prin pădure. A venit apoi rândul milionarilor Europei să intre pe poarta conacului. Discreţia a fost mare şi din partea acestora.

Prinţul Dimitrie Sturza, unul dintre invitaţii mereu prezenţi la această vânătoare, a avut ceva de spus.

„Fiecare job în plus este ceva foarte important. Am auzit oameni care vin să lucreze aici că au un venit. Este şi un fel afacere de binefacere. Mistreţii se duc la casele de copii, la casele de bătrâni. Nu ştiu câţi oameni fac astfel de daruri în preajma Crăciunului. Domnul Ţiriac dă foarte mulţi din aceşti mistreţi la oameni săraci, la copiii, ceea ce e o treabă foarte bună“, a afirmat prinţul Dimitrie Sturza.

Klaus Mangold, fostul preşedinte al grupului Dailer-Chrysler, Frantz Rauch, cel mai mare producător de sucuri din Europa sau Wolfgang Porsche, moştenitorul imperiului auto, s-au numărat printre invitaţii prezenţi. Au fost şi absenţi. Printre aceştia s-a numărat Georges Marsan – primarul din Monte Carlo, dar şi Elan Schwartzenberg. Este ştiut faptul că aceştia sunt buni prieteni.

După milionari, protestatarii

În jurul prânzului şi-au făcut apariţia şi apărătorii drepturilor animalelor. Este vorba despre cei de la asociaţia Alianţa pentru Combaterea Abuzurilor. Aceştia au sunat la Poliţie, şi au sesizat abuzurile care au loc pe domeniul de la Balc, iar un echipaj este aşteptat să ajungă pe domeniu, ca urmare a sesizării

În tot acest timp, VIP-urile îşi văd liniştite de vânătoare. În jurul orei 13.00 urmează să se adune la foişor, unde vor lua masa, după care vor porni din nou la vânat. După ora 17.00, pe poartă vor ieşi vânătorii, gonacii dar şi milionarii Europei. Aceştia din urmă se vor duce spre hotelurile de lux unde au fost cazaţi, se vor odihni şi se vor reîntoarce la conacul lui Ţiriac pentru a lua parte la petrecerea serii..

Dacă peste noapte domeniul de la Balc e cufundat în linişte, duminică dimineaţa va reîncepe agitaţia specifică unei partide de vânătoare la care iau parte milionarii Europei.

CITIŢI ŞI:

Cine sunt personalităţile Europei care vin să petreacă româneşte şi să pună la cale noi afaceri la vânătoarea de la Balc

 

A sunat goarna la Balc. Milionarii Europei, pregătiţi să fie părtaşi ai unui nou masacru

 

 

 

Vanatoarea de la Balc

Imagini din aceeasi galerie
  • Vanatoarea de la Balc
  • Vanatoarea de la Balc
  • Vanatoarea de la Balc
  • Vanatoarea de la Balc
  • Vanatoarea de la Balc
  • Vanatoarea de la Balc
  • Vanatoarea de la Balc
  • Vanatoarea de la Balc
  • Vanatoarea de la Balc
  • Vanatoarea de la Balc
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările