FOTO Probleme la Podul Dragoş Vodă: armăturile şi tablierul metalic sunt pline de rugină, înainte ca podul să fie finalizat

FOTO Probleme la Podul Dragoş Vodă: armăturile şi tablierul metalic sunt pline de rugină, înainte ca podul să fie finalizat

Podul Macio

S-a încheiat expertiza tehnică l-a podul care uneşte strada Făcliei cu Dragoş Vodă.  Expertiza arată că sunt anumite probleme la construcţia existentă. Este vorba despre armături ruginite, tablier metalic care prezintă zone cu rugină,  de asemenea, la deschiderea centrală a podului,tablierul metalic necesită realizarea unei contrasăgeţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada următoare, firma Aquacons va realiza studiul de fezabilitate al proiectului, acesta urmând să fie finalizat până la data de 20 iulie şi supus aprobării în şedinţa ordinară a Consiliului Local din luna iulie.

În studiul de fezabilitate vor fi prevăzute atât lucrările de intervenţie, lucrări pentru corectarea deficienţelor constatate la construcţia existentă, cât şi lucrări necesare pentru finalizarea obiectivului şi intrarea în utilizare a podului.

Va urma apoi o negociere directă cu actualul constructor, firma Construcţii Bihor pentru realizarea proiectului tehnic şi a construcţiei. După realizarea studiului de fezabilitate se va cunoaşte durata de realizare şi valoarea lucrării.

Acest pod a fost preluat, în luna martie, de către municipalitatea orădeană după ce firma Macio, cea care a câştigat contractul de execuţie, a depăşit termenul de execuţie şi de predare a lucrării. Podul ar fi trebuit să fie realizat până în noiembrie 2011.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările