FOTO Podul rutier din zona Dragoş Vodă, tot mai aproape de finalizare

FOTO Podul rutier din zona Dragoş Vodă, tot mai aproape de finalizare

Se lucrează intens la Pod

La sfârşitul săptămânii trecute, a avut loc lansarea  primelor tronsoane ale tablierului metalic aparţinând noului pod peste Crişul Repede, în zona Dragoş Vodă-Făcliei. Încetul cu încetul, lucrările de amenajare a noului pod rutier se apropie de final, antreprenorul lucrării susţinând că inaugurarea va avea loc în data de 30 septembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Viceprimarul Mircea Mălan alături de directorul Direcţiei tehnice din Primăria Oradea,  Mircea Ghitea  şi de reprezentanţii companiei private care realizează Podul Dragoş Vodă  au prezentat  stadiul execuţiei lucrărilor la podul din zona Dragoş Vodă  şi proiectul Primăriei Oradea în ce priveşte de realizarea accesului din strada Făcliei pe strada Dragoş Vodă, inclusiv amenajare intersecţii în zona Podului Dragoş Vodă.


Dă click pentru a vedea mai multe imagini!

Vineri a avut loc împingerea podului de pe un mal pe celălalt şi s-a lucrat  la montarea primelor 10 tronsoane ale podului, urmând ca în următoarele trei săptămâni să se ruleze şi să se pună pe poziţie ultimele şase tronsoane.

Modalitatea de împingere a podului este una specială, fiind vorba de o împingere hidraulică. Potrivit constructorului, această tehnologie, pe lângă faptul că presupune costuri mai mici, prezintă avantajul că se poate lucra pe un singur mal, neconturbând circulaţia şi pe celălalt mal al Crişului Repede.

În ceea ce priveşte proiectul Primăriei Oradea - „Realizare acces din str. Făcliei în str. Dragoş Vodă, inclusiv amenajare intersecţii în zona Podului Dragoş Vodă", acesta va începe odată cu finalizarea construcţie podului.

 „Acest proiect al municipalităţii presupune mai multe lucrări. Astfel, vor fi realizate: două rampe de acces în lungime totală de 163 m -  cu lăţimea carosabilului de 7  m, două trotuare cu lăţimea de 2 m, reţea de canalizare pluvială în lungime de 200 metri liniari. Totodată, vom realiza  iluminatul public (reţea de iluminat şi 9 stâlpi) şi pasajul pietonal la rampă mal drept, în lungime de 32 metri şi 5,5 m lăţime", a precizat viceprimarul Mircea Mălan.

Astăzi au demarat lucrările pentru amenajarea sensului giratoriu din cartierul Dragoş Vodă, sens giratoriu care are menirea de a facilita accesul autoturismelor pe noul pod.

„Sensul giratoriu de pe Dragoş Vodă va avea o rază de 10 m şi urmează să fie finalizat spre sfârşitul lunii august, în paralel lucrându-se la umpluturile de la rampa de pe malul stâng al Crişului. Termenul de finalizare al proiectului este 30 septembrie 2012", a afirmat directorul Direcţiei Tehnice din Primăria Oradea, Mircea Ghitea.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările