FOTO Parc de peste jumătate de milion de lei. A fost finalizat parcul Adona

FOTO Parc de peste jumătate de milion de lei. A fost finalizat parcul Adona

A fost inaugurat parcul Adona

Oradea a mai adăugat un parc pe harta spaţiilor verzi. Cu o investiţie de peste o jumătate de milion de lei, parcul Adona,  din cartierul Nufărul, a fost finalizat. Parcul a fost realizat în cadrul unei investiţii de tip public-privat.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul parteneriatului,  Primăria Oradea a amenajat aleile, terenul de sport, iluminatul public şi branşamentele de apă şi curent, iar firma Lotus Center a realizat spaţiul verde, reţeaua de irigaţii, gazonul şi a plantat arborii mari. 

„Având în vedere că în această zonă nu este amenajat niciun loc de joacă pentru copiii de la blocurile din zonă, respectiv pentru cei de la zona de case particulare, Primăria Oradea a decis amenajarea unui loc de joacă destinat copiilor preşcolari, dar şi amenajarea unui teren de fotbal, alături de un parc, pe o suprafaţă totală de peste 6000 mp. Doresc să mulţumesc pe această cale companiei pentru acest parteneriat, care este un bun exemplu de implicare şi de contribuţie a companiilor în viaţa oraşului”, a declarat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Conform explicaţiilor date de primarul Ilie Bolojan şi de Felicia Ţenţ, directorul economic al Companiei, în realizarea acestui obiectiv, S.C. LOTUS CENTER S.A. a finanţat lucrări de:amenajare spaţii verzi prin gazonare (cca 6200 mp); procurarea şi plantarea a 88 de arbori şi arbuşti; realizarea unui gard viu, la limita spaţiului spre proprietăţi private pe o  lungime  de 160 m; sistem de irigare automatizat a spaţiului amenajat prin gazonare (cca 1900 ml reţea şi 90 de aspersoare):

Efortul total financiar angajat a fost de 186.000 lei (TVA inclus). De asemenea, Primăria Oradea a angajat derularea unor lucrări care sunt de natură să asigure funcţionalitatea întregii zone amenajate, aceste lucrări constând în: instalaţie de iluminat public – reţea de alimentare cu energie electrică, 18 stâlpi de tip lampadar şi 2 stâlpi metalici octogonali, 22 corpuri de iluminat  (18 aferente lampadarelor şi câte 2 corpuri pe fiecare stâlp metalic, pentru toate corpurile de iluminat tehnologia  fiind de tip LED ), împrejmuire cu gard metalic a terenului de fotbal, montaj 2 porţi de fotbal, procurare şi montaj 8 coşuri stradale pe suporţii metalici aferenţi aleilor pietonale, au fost realizate lucrări de terasament (săpături, nivelare teren), în acest moment  sunt  finalizate lucrările de amenajare a aleii pietonale (în lungime totală de 285 m).

Pentru partea sa de lucrări, Primăria Oradea a contribuit la realizarea parcului cu circa 330.000 lei (TVA inclus). Primarul Ilie Bolojan a menţionat că, în viitorul apropiat, corelat cu derularea achiziţiei publice, în zona amenajată vor fi procurate şi montate 20 de bănci, echipamente şi aparate de joacă pentru copii (1 complex cu 3 tobogane şi 2 leagăne, 2 balansoare).

 

A fost inaugurat parcul Adona

Imagini din aceeasi galerie
  • A fost inaugurat parcul Adona
  • A fost inaugurat parcul Adona
  • A fost inaugurat parcul Adona
  • A fost inaugurat parcul Adona
  • A fost inaugurat parcul Adona
  • A fost inaugurat parcul Adona
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările