Fostul adjunct al Poliţiei Bihor, scăpat de anchetă după nunta cu 350 de invitaţi a fiului său. Mireasa şi şase invitaţi, confirmaţi cu Covid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul adjunct al Poliţiei Bihor, comisarul şef (r) Eugen Boc, le-a organizat şi foc de artificii tinerilor însurăţei, sfidând legea. Foto: Facebook
Fostul adjunct al Poliţiei Bihor, comisarul şef (r) Eugen Boc, le-a organizat şi foc de artificii tinerilor însurăţei, sfidând legea. Foto: Facebook

Procurorii orădeni au clasat ancheta pornită toamna trecută pentru zădărnicirea combaterii bolilor după scandaloasa petrecere de nuntă cu peste 350 de invitaţi al fiului fostului adjunct al Poliţiei Bihor, comisarul şef (r) Eugen Boc, organizată în plină pandemie.

Petrecerea din 10 octombrie anul trecut a fost întreruptă de foştii subalterni ai ofiţerului care verificau respectarea măsurilor anti - COVID 19 în sălile de evenimente, şi care au descoperit că la petrecere se aflau 350 de persoane, în timp ce maximul admis era de 150, după cum a scris şi Adevarul.ro.

Scandal a izbucnit în momentul în care poliţiştii au cerut lista invitaţilor, căci fostul lor şef a arătat una sumară, pe care erau înscrise cu mult mai puţine persoane decât numărul celor prezenţi, acuzând "răzbunare", întrebându-i pe oamenii legii dacă ştiu cine este el şi ameninţând cu reclamaţii pentru abuz.

Cert e că poliţiştii i-au legitimat pe toţi cei aflaţi în incintă, în final numărul participanţilor fiind de peste 350, deci cu 200 mai mult decât cel permis (100 în aer liber şi 50 în spaţii închise).

În final, evenimentul s-a terminat cu amendă de 15.000 lei pentru patronul sălii de evenimente şi declanşarea unei anchete penale, pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor justificată şi de faptul că, la două zile după bairam, proaspăta noră a ofiţerului a fost confirmată cu Covid-19.

Dosar penal şi amendă

Potrivit ordonanţei de clasare a dosarului, transmisă în formă de extras de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, ca să-i identifice pe toţi nuntaşii, care trebuiau carantinaţi, anchetatorii au dispus organizarea unor percheziţii domiciliare la locuinţa însurăţeilor, a fostului şef al Poliţiei Bihor şi a cuscrilor săi, inclusiv contractele încheiate cu proprietarul sălii de evenimente. 

De ce la plural? Ca să fenteze regulile pandemiei, care limitau numărul de participanţi la evenimente private, fostul adjunct al Poliţiei Bihor, Eugen Boc (foto), în calitate de socru mare, a încheiat un contract cu proprietarul sălii de evenimente pentru 146 de meniuri, iar în paralel, pentru acelaşi eveniment, a încheiat un contract pentru 102 persoane şi socrul mic, Vasile Timiş, acum consilier superior la Garda Forestieră Oradea.

eugen boc

Asta, însă, doar în scripte, căci, în realitate, după cum reiese şi din ordonanţa de clasare, poliţiştii ajunşi în seara petrecerii la sala de evenimente, au găsit şi legitimat în total 356 de persoane, deci cu mult mai multe decât apăreau în scripte. 

Anchetatorii au cerut testarea tuturor participanţilor însă doar „un număr de 35 de persoane şi-au exprimat consimţământul, restul refuzând", se arată în document. Chiar şi aşa, dintre persoanele testate,  6 au fost confirmate ca fiind infectate. 

Îndoiala rezonabilă

Cu toate acestea, spun procurorii, nu s-a putut stabili „dincolo de orice îndoială rezonabilă„ că oamenii s-au infectat la petrecere. „Aceste persoane putea să se fi contaminat în oricare alte împrejurări, nerezultând date certe că acestea ai fost infectate ca urmare a participării la evenimentul din data de 10 octombrie 2020”, scrie în document, precizându-se că, din această cauză, s-a dispus clasarea anchetei, pe considerentul că fapta „nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege" . 

Pe de altă parte, însă, procurorii au considerat că respectivele abateri ar putea constitui, totuşi, contravenţii, motiv pentru care au sesizat Poliţia Municipiului Oradea "în vederea analizării măsurilor legale care se impun a fi luate" faţă de cei doi tineri şi părinţii lor.

Vă recomandăm şi: 

Nuntă cu 350 de persoane, oprită la Oradea. Socrul mare, fost şef al Poliţiei Bihor, a ascuns lista cu invitaţi

VIDEO Percheziţii la fostul adjunct al Poliţiei Bihor, la cuscrii săi şi proaspeţii însurăţei carantinaţi pentru COVID-19. Se caută listele cu cei 350 de invitaţi

De la bal, la spital: Mireasa de la nunta cu 350 de invitaţi oprită de Poliţie are COVID-19. Toţi invitaţii intră în carantină

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite