Fiul unui fost prim-procuror, vizat într-un dosar care priveşte cultivarea şi traficul de canabis

Fiul unui fost prim-procuror, vizat într-un dosar care priveşte cultivarea şi traficul de canabis

Traian Toda Foto-Facebook

Zeci de percheziţii au fost efectuate la domiciliile unor persoane bănuite de furturi din locuinţe, din societăţi sau trafic şi consum de droguri. Printre suspecţii ridicaţi şi duşi la audieri se află fiul unui fost prim-procuror. Descinderile au avut loc în Beiuş, Ştei, Vaşcău şi câteva localităţi din apropiere. Şase dintre percheziţii au vizat un grup de traficanţi de droguri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste o sută de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor alături de poliţiştii BCCO Oradea au efectuat 27 de percheziţii domiciliare în localităţile bihorene Ştei, Vaşcău, Nucet, Lunca, Câmpani, Lazuri de Beiuş şi în municipiul Beiuş.

Descinderile au avut loc la domiciliul unor persoane fizice sau la sediul unor persoane juridice, pentru a documenta şi proba activitatea infracţională a unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de furturi din locuinţe, furturi din societăţi comerciale, a unor persoane bănuite de criminalitate itinerantă sau cultivare, trafic şi consum de droguri.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii bihoreni au ridicat diferite sume de bani, bunuri şi înscrisuri, în vederea efectuării cercetărilor, pentru probarea activităţii infracţionale a suspecţilor. Totodată, la finalizarea percheziţiilor, 13 persoane au fost conduse la audieri.

Dintre cele 27 de percheziţii, şase au vizat un grup de crimă organizată. Potrivit IPJ Bihor, poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea, au efectuat 6 percheziţii domiciliare pe raza localităţilor bihorene Beiuş, Ştei şi Petrileni, la domiciliul a şase persoane bănuite de cultivarea, procurarea şi distribuirea de droguri de risc, respectiv cannabis.

„Gruparea de crimă organizată era formată din şase bihoreni cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani,  bănuiţi că şi-ar fi desfăşurat activitatea infracţională din 2016 până în prezent. În urma percheziţiilor, au fost ridicate 1.500 de grame de plante de cannabis (masă verde) şi 1.800 de grame de muguri de cannabis uscaţi. De asemenea, au fost descoperite şi confiscate cântare utilizate la porţionarea drogurilor, foiţe pentru confecţionarea ţigărilor cu cannabis, precum şi testere pentru droguri”, au precizat reprezentanţii IPJ Bihor.

La finalizarea percheziţiilor domiciliare, au fost puse în aplicare 6 mandate de aducere la sediul DIICOT Oradea, în vederea audierii. Membrii reţelei au fost prezentaţi procurorului DIICOT, fiind bănuiţi de comiterea unor infracţiuni prevăzute şi pedepsite conform Legii nr.143/2000 privind traficul şi consumul ilicit de droguri, urmând a fi luate măsuri la finalizarea audierilor.

Potrivit unor surse, printre suspecţii ridicaţi de poliţişti şi duşi la audieri se numără şi Traian Toda, fiul defunctului Gheorghe Toda, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Tânărul este cunoscut oamenilor legii, nefiind la primele probleme penale. În primăvara acestui an, Traian Toda a fost prins de poliţişti în timp ce conducea drogat.

În cadrul acţiunii au fost implicaţi poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul de Ordine Publică, Serviciul Criminalistic, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul pentru Acţiuni Speciale, de la Poliţia Municipiului Oradea şi de la secţiile rurale de poliţie Oradea şi Biharia din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş şi poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea.

citeste totul despre: