Festivalul regional al ONG-urilor active în domeniul social

Festivalul regional al
ONG-urilor active în domeniul social

Festivalul ONG-urilor

Asociaţia Caritas Catolica Oradea organizează primul festival regional al organizaţiilor non-guvernamentale active în domeniul social, numit 'SociONGFest', pe 25 mai, în Piaţa Unirii din Oradea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul este, potrivit organizatorilor, o cavalcadă de solidaritate şi întrajutorare şi se va desfăşura sub genericul “Descoperă ONG-urile din zona ta! Află unde te poţi implica!”.

Potrivit lui Szombati-Gille Tamás, din partea asociaţiei, la eveniment vor participa peste 30 de ONG-uri active în domeniul social din Oradea şi din întreg judeţul Bihor, dar şi invitaţi din judeţele Satu Mare şi Sălaj. Reprezentanţii acestora îşi vor prezenta serviciile pe care le oferă, respectiv posibilităţile publicului larg de a se implica în aceste activităţi prin voluntariat.

Evenimentul va începe, la ora 13,00 cu un flashmob, în cadrul căruia rezidenţii căminelor de bătrâni vor face gimnastică împreună cu elevi şi la care sunt aşteptaţi să participe toate persoanele interesate, în mod special cei de vârsta a treia.

Pe durata celor trei ore cât va ţine evenimentul, vor avea loc work-shopuri, prezentări interactive şi oferirea de materiale informative, dar şi programe interactive, jocuri şi concerte.

La standul Caritas Catolica, se va ţine o prezentare despre modul de transfer şi mobilizare a bolnavilor la pat şi îngrijirea lor, iar angajaţii centrului de îngrijire la domiciliu vor măsura gratuit tensiunea arterială şi glicemia pe tot parcursul evenimentului.

Totodată, cu contribuţia mai multor şcoli orădene, se va realiza şi o uriaşă pictură socială. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările