Femeia izolată la Oradea nu este infectată cu coronavirus

Femeia izolată la Oradea nu este infectată cu coronavirus

FOTO: Adevarul.ro

Femeia internată la Oradea şi izolată cu suspiciune de coronavirus, după ce duminică revenise din Veneţia, nu este infectată cu coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Femeia fusese internată luni, după ce a sunat la 112 ca să raporteze că avea febră, mialgii (dureri musculare) şi dispnee (dificultăţi de respiraţie), însă analizele efectuate la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara, sunt negative.
 
"În această situaţie, femeia urmează să fie externată şi va urma un tratament simptomatic pentru combaterea febrei", a declarat şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, Daniela Rahotă.
 
Un alt bărbat de 50 de ani originar din judeţul Neamţ, de profesie şofer, care a lucrat în Italia într-o comună de lângă oraşul Piacenza închisă de autorităţile italiene din cauza coronavirusului şi revenit marţi noaptea în ţară prin vama Borş, a devenit al doilea pacient internat la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal din Oradea, sub izolare, însă şi în acest caz, rezultatul analizelor a fost negativ. 
 
Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Prefectura Bihor, în judeţ a fost amenajat un centru de carantină pentru preluarea persoanelor suspecte de îmbolnăvire cu COVID-19, capacitatea acestuia fiind de 48 locuri. De asemenea, potrivit Prefecturii, un alt centru, de rezervă, are o capacitate de 30 locuri.
 
Întrucât în judeţul Bihor funcţionează cinci puncte de trecere a frontierei, prin care tranzitează zilnic un mare număr de persoane care intră în ţară din ţări unde au fost identificate persoane bolnave ori suspecte de îmbolnăvire cu coronavirus, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se întruneşte zilnic pentru a monitoriza şi analiza situaţia.
 
O parte din membrii acestuia, cum ar fi prefectul şi subprefecţii, şefii DSP Bihor şi ai UPU-SMURD Bihor, dar şi ai SAJ Bihor şi managerii principalelor spitale din judeţ, comunică în timp real cu privire la orice schimbare a situaţiei privind riscurile de îmbolnăvire cu coronavirus.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: