Femeia acuzată că a ţepuit zeci de oameni cu vacanţe exotice în Egipt. Clienţii erau ademeniţi într-o florărie de lux din Oradea: „Ne-a furat 3.500 euro, hoaţa!“

Femeia acuzată că a ţepuit zeci de oameni cu vacanţe exotice în Egipt. Clienţii erau ademeniţi într-o florărie de lux din Oradea: „Ne-a furat 3.500 euro, hoaţa!“

Florica Coroi, şefa agenţiei de turism-fantomă FOTO Facebook

Mai multe familii din Bihor au rămas fără vacanţă şi fără bani după ce au fost înşelate de o firmă de turism fantomă care funcţiona în plin centrul Oradei, în incinta unei florării. În urma reclamaţiilor, poliţiştii au declanşat o anchetă.

Mai mulţi localnici din Bihor se plâng că au achitat integral în luna iunie 2019 contravaloarea unor sejururi în staţiunea Hurghada, Egipt, la punctul de lucru din Oradea al Agenţiei de turism Ideea Travel, înfiinţată în decembrie 2018 de bihoreanca Coroi Florica şi înregistrată în localitatea Girişu de Criş, din judeţul Bihor. 
 
Obiectul de activitate al firmei este "activităţi ale agenţiilor turistice", adică vânzarea serviciilor de călătorie, excursii, transport şi cazare, cu ridicata sau cu amănuntul, către publicul larg şi clienţilor comerciali.
 
Agenţia şi-a deschis un punct de lucru într-un spaţiu din centrul istoric al Oradei, în care funcţionează şi o florărie deţinută tot de Florica Coroi şi administrată de soţul ei, Lucian Coroi. 
 
Clienţii agenţiei urmau să decoleze săptămâna trecută de pe Aeroportul din Cluj Napoca însă în momentul în care oamenii au solicitat biletele de avion, li s-a comunicat că acestea nu există. 
 

Florăria din centrul Orade unde-şi are sediul agenţia de turism-fantomă
 
Două dintre familii au şi reclamat deja înşelăciunea la Poliţie, cazul fiind cercetat în prezent de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor.
 
„La Serviciul de Investigaţii a Infracţiunilor Economice s-au depus două plângeri sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, constând în neonorarea unor servicii turistice achitate integral în cursul lunii iunie a acestui an”, a declarat, miercuri, pentru Adevărul, ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău.
 
Proprietara agenţiei, Coroi Florica, cea care a fost reclamată pentru înşelăciune, a mai ofertat vacanţe exotice şi pe Facebook, pe pagina Blu Travel: „Ne-a furat 3.500 euro, hoaţa!”, a scris la recenzii, în luna ianuarie a acestui an, un utilizator. 
 
Începând de luni, 22 iulie, florăria Casa Florilor stă închisă, iar la numărele de telefon ale agenţiei de turism şi ale florăriei nu a putut fi contactat nimeni.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: